Milyen posztra válasszanak a Drafton: Green Bay Packers

A Packers filozófiája szerint a csapat az utolsó 12 évben nem a szabadügynökpiacról hanem a Draftról erősítette meg a keretét. Ted Thompson general manager nagyon kevésszer, évi 1-2 játékost, szerződtet a piacról és inkább a Draftra jelentkező fiatalokra koncentrált.

Ez idén némiképp megváltozott ugyanis rá nem jellemző módon öt játékost is behúzott a piacról. A tőle szokatlan szerződtetés hullám valószínűleg annak köszönhető, hogy csapat kerete az idei távozók miatt alaposan meggyengült. Különösen a running back, a guard, a cornerback és az outside linebacker posztot "viselte meg" az idei offseason.

A Pro Bowler cornerback Sam Shields-t és a running back James Starks-t már februárban elküldte a csapat. A szabadügynökpiacon pedig távozott Eddie Lacy running back (Seattle Seahawks), T.J. Lang right guard (Detroit Lions), Micah Hyde defensive back (Buffalo Bills), Julius Peppers linebacker (Carolina Panthers), Datone Jones linebacker (Minnesota Vikings), Jared Cook tight end (Oakland Raiders) és JC Tretter center (Cleveland Browns) is.

A Packers idei Draft pickjei:

1. kör 29. hely; 2. kör 29. hely(61); 3. kör 29. hely(93); 4. kör 28 hely(134); 5. kör 29. hely(172); 5. kör 39. hely(182, kompenzációs pick); 6. kör 29. hely(212); 7. kör 29. hely(247)

Távozott Érkezett Hosszabbított

TE Jared Cook

S Micah Hyde

LB Datone Jones

RB Eddie Lacy

G T.J. Lang

LB Julius Peppers

CB Sam Shields

RB James Starks

C/G JC Tretter

TE Martellus Bennett

CB Davon House

DL Ricky Jean Francois

TE Lance Kendricks

DL Ego Ferguson

T/G Don Barclay

LB Jayrone Elliott

RB Christine Michael

LB Nick Perry

LB Jordan Tripp

 

A szabadügynökpiac után a Packers két legnagyobb hiányposztjának a cornerback és a running back sor számít. Főcsoport elődöntőt játszottak így az első kör végéig várniuk kell az első választásukra de szerencsés helyzetben vannak mert a két legnagyobb hiányposztjukon igen erős az idei mezőny.

Az elsőkörös pickjüket az fogja meghatározni, hogy a kör végén CB vagy RB poszton lesz még bent jobb prospect. A jelek szerint cornerback fog nyerni mert az idei három legjobb running back már nem lesz elérhető.

Ráadásul cornerbackre akkora szükség van, hogy elsőkörös picken kívül még a hátsó körökben is kiválaszthatnak egyet. Az RB poszt ettől annyiban különbözik, hogy az sem elképzelhetetlen, hogyha az első körben nem választanak ki egyet akkor csak a harmadik napon fog rá sor kerülni.

A védelembe több érkező várható mert a védőfal és a linebacker sor is erősítésre szorul. Ricky Jean Francois és Ego Ferguson érkezése miatt elsősorban a pass rusht kell megerősíteniük így egy defensive end és/vagy egy jól blitzelő linebacker várható a második napon.

Az offensive falra is figyelniük kell mert Lang és Tretter távozott, a tavaly elküldött Josh Sitton helyettese Lane Taylor pedig szerződésének utolsó évébe lép ahogyan a center Corey Linsley is. Lang távozása miatt így biztosan szükségük lesz guardra de az utolsó körök valamelyikén center is érkezhet.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Julie'n Davenport, OT, Bucknell
Jadar Johnson, DB, Clemson
Joe Mixon, DB, Oklahoma
DeAngelo Yancey, WR, Purdue

nfl.com, upi.com, Fotó: prod.www.packers.clubs.nfl.com, lombardiave.com