Milyen posztra válasszanak a Drafton: Detroit Lions

A Lions tavaly 9-7-es mérleggel csoportja második helyén zárt és Wild Card helyen sikerült bejutniuk a playoffba. A rájátszást a szezon elején biztosították be és nem voltak túl szerencsések a formaidőzítéssel ugyanis elvesztették az utolsó három alapszakasz mérkőzésüket és a Seattle Seahawks ellen az első playoff meccsen kiestek.

A csapat mindkét egységére ráfér az erősítés. A Lions defense közepes teljesített tavaly de még így is a védelemben kell keresni a legnagyobb hiányposztjaikat. A Matthew Stafford vezette offense pedig leginkább a földön szorul erősítésre mert tavalyi szezonban csak a 30. helyen végzett a futójátékuk.

A Lions idei Draft pickjei:

1. kör 21. hely; 2. kör 21. hely(53); 3. kör 21. hely(85); 4. kör 21. hely(127); 5. kör 21. hely(165); 6. kör 21. hely(205); 6. kör 32. hely(215, trade Patriots); 7. kör 32. hely(250, trade Patriots)

Távozott Érkezett Hosszabbított

S Rafael Bush

DT Stefan Charles

LB DeAndre Levy

T Riley Reiff

WR Andre Roberts

DT Tyrunn Walker

G Larry Warford

LB Nick Bellore

TE Darren Fells

CB DJ Hayden

DT Jordan Hill

G T.J. Lang

WR Keshawn Martin

T Rick Wagner

DT Akeem Spence

DE Cornelius Washington

LB Paul Worrilow

DE Armonty Bryant

LS Don Muhlbach

DT Khyri Thornton

 

A csapat vezetősége már évek óta azon dolgozik, hogy a lehető legjobban megvédjék az irányítójukat. Ennek megfelelően a tavalyi Draft első három köréből kétszer is támadófalembert húztak. A bal tackle Taylor Decker és a bal guard Graham Glasgow kezdő volt tavalyi szezonban.

 

Idén elvesztették Riley Reiff tacklet és Larry Warford guardot de sikerült megszerezniük a Rick Wagner tacklet és T.J. Lang guardot. Az irányítót most már meg tudják védeni, már csak a futástámogatáson kellene dolgozniuk.

Az idén érkezett Paul Worrilow fogja helyettesíteni DeAndre Levy-t de még így is szükségük lesz egy linebackere a pálya közepén. A Worrilow, Tahir Whitehead, Antwione Williams számít kezdőnek és a jelek szerint egy erős riválist kapnak majd ugyanis a Lions várhatóan linebackert fog húzni az első körben.

Kiemelt fontossággal bír, hogy célpontot adjanak Staffordnak. Anquan Boldin még mindig szabadügynök így Eric Ebron tight endet leszámítva Golden Tate és Marvin Jones számít a legjobb célpontnak. Szükségük lesz legalább egy receiverre és az elérhető játékosoktól függően akár az elsőkörben is kihúzhatnak egy elkapót.

A tavalyi statisztikákat elnézve kézenfekvőnek tűnik, hogy running backre is szükségük lesz a Draftról. Tavaly a maga 357 futott yardjával Theo Riddick volt a csapat legeredményesebb RB-je akit a fullback Zach Zenner követ a második helyen. Ennek ellenére mégsem várható running back az első három körben.

Ziggy Ansah és Haloti Ngata is szerződésének utolsó évébe lép így a védőfalba is választaniuk kell. Ansah, Cornelius Washington, Kerry Hyder, Armonty Bryant és Anthony Zettel szerepel a Lions rosterén így defensive end várható.

DE és LB poszt mellett a secondaryvel is foglalkozniuk kell. A piacról ugyan behúztak egy korábbi elsőkörös cornert de Hayden eddig nem tudta bebizonyítani, hogy megérte a magas picket. A jelenlegi keret és a többi hiányposzt miatt az utolsó napon várható csak cornerback erősítés.

Akikkel kapcsolatba léptek:

KD Cannon, WR, Baylor
Taco Charlton, DE, Michigan Wolverines
Jason Croom, TE, Tennessee
Justin Evans, S, Texas A&M
D'Onta Foreman, RB, Texas
Reuben Foster, LB, Alabama
Kyle Kalis, OL, Michigan
Damontae Kazee, CB, San Diego State
Ashton Lampkin, CB, Oklahoma State
Malik McDowell, DL, Michigan State
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Obi Melifonwu, S, UConn
Joe Mixon, RB, Oklahoma
Jamari Staples, WR, Louisville
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
Jon Toth, C, Kentucky
T.J. Watt, LB, Wisconsin

nfl.com, Fotó: prideofdetroit.com