9 trade ami alaposan felkavarná az állóvizet

0ap3000000801002.jpg

Egy hét múlva kezdődik az NFL idei Draftja de még közel sem biztos, hogy a csapatok a jelenleg ismert sorrendben fognak választani. Mint minden évben most is várható pár üzlet a játékosbörze kezdete előtt, sőt menet közben még több.

A Draft előtti üzletek főként játékosokat szokták érinteni vagy a Top pickek cserélnek gazdát a legtöbb esetben. A Draft közbeni üzletek többségét azonban a kényszer szokta szülni.

Ha félnek, hogy a csapat által draftolni kívánt játékost elvihet egy másik csapat akkor be szokták Őket előzni egy feltradeel. Illetve ha egy csapatnak kimentek a megfigyelt játékosai és nem tud biztosat húzni az adott helyen akkor előszeretettel hátrébb szoktak menni amivel legalább megnövelik a Draft pickjeik számát.

A Draft előtti cserék sem példátlanok. 2013-ban a Jets a Draft hetében cserélte el cornerbackjét Darrelle Revis-t a Buccaneers-el vagy 2012-ben az Eagles egy nappal a Draft előtt elcserélte el cornerbackjét Asante Samuel-t a Falcons-al.

Marshawn Lynch, visszavonult running back - Seahawks --> Raiders

Ez már régóta téma és nem minősülne blockbusternek. Ha hinni lehet a híreknek akkor Lynch már megegyezett a Raiders-el és már csak a két csapatnak kell egyezségre jutni. Mások cáfolták a híreket de jelen pillanatban (egy nagy klasszikus mondatot idézve) valószínűbb, hogy Lynch a Raiders játéka lesz mint az, hogy nem.

Richard Sherman, Seahawks cornerback

Ha már Seahawks akkor Lynch mellett nem lehet elmenni Richard Sherman mellett sem. Az utóbbi években Sherman posztja legmeghatározóbb játékosa volt. Ha gyengébben is játszott akkor mindig mondott valamit amiért mindenki ismét rá figyelt. Hosszú hetek óta témával szolgáltat Sherman távozása. Először tagadták majd, majd beismerték, majd letagadták és így tovább. Jelen állás szerint a Seahawks egy első és egy harmadik körös pickért cserébe lemondana a védelem egyik legjobb játékosáról.

Malcolm Butler, Patriots cornerback --> Saints

Ez is már régi téma. Butler aláírta a Patriots tenderét, hivatalosan is a csapat játékosának számít így eltradelhető. A cornerback már kijelentette, hogy nem akar visszatérni a csapathoz így minden jel arra mutat, hogy útjaik hamarosan különválnak. Továbbra is a Saints az elsőszámú pályázó.

Kirk Cousins, Redskins irányító

Kis túlzással Cousins-ról szól az idei offseason vagyis pontosabban a szabadügynökpiac. A franchise tag kiosztása előtt pár igen őrült teória is nagyvilágot látott vele kapcsolatban és a hírek szerint még mindig mozgolódnak a háttérben. Ha valóban távozik akkor a 49ers tűnik a legesélyesebb jelöltnek. Szükségük van irányítóra és a Draft második pickje igen csábító lehet a Redskins vezetői számára. Persze akkor nekik kellene irányítót szerezniük a Drafton.

Jimmy Garoppolo, Patriots irányító

Ez nem friss téma hiszen már a tavalyi szezon közben is erről beszéltek. Vajon mi lesz Tom Brady tartalékával? Mindenki biztosra vette a távozását de azért sokakat visszatart a Brock Osweiler eset. Őt is nagy reményekkel szerződtette a Texans és a múlt hónapban még egy második körös Draft picket is mellé csaptak csak, hogy megszabadulhassanak tőle. Garoppolo esetében pedig Osweiler-nél is kevesebb rutinról beszélhetünk. Eddig tétmérkőzésen csak 94 passzkísérlete volt. Élni tudott az eddigi kevés lehetőségével de ez nem biztos, hogy elegendő lesz hozzá, hogy egy csapat igen értékes Draft pick(ek)et rááldozzon.

Sheldon Richardson, Jets defensive lineman

Richardson egy nagyon jó kis játékosnak számított a pályája elején. Megválasztották az év védő újoncának de a tavalyi szezonja már gyengére sikerült. Korábban elsőkörös pickről beszéltek vele kapcsolatban de Mike Maccagnan general manager most már egy közepes körös pickel számol. A csapatok azonban így sem tolonganak érte, a 8 milliós fizetése, a kisebb balhék és a személyisége azért visszatartja az érdeklődőket.

Mychal Kendricks, Eagles linebacker

Az Eagles védője igen jól kezdte a profi pályafutását de a tavalyi szezonban visszaesett. Ennek okát Jim Schwartz érkezésében kell keresni. Az új védelmi koordinátor áttért a 4-3-as rendszerre aminek az egyik áldozata Kendricks lett. Jó játékos de feláldozható. Egy 3-4-es védelmet játszó csapat simán lecsaphat rá a Draft előtt de itt is riasztó lehet a magas fizetési sapkában elfoglalt helye.

AJ McCarron, Bengals, irányító

McCarron egy sikeres egyetemi pályafutással a hát mögött érkezett az NFL-be de profi pályafutását Andy Dalton tartalékaként töltötte. Egy tartaléknál mindenképpen több van benne és a tavalyi szezon után már el is köszönt a csapattársaitól és kijelentette, hogy nem akar visszatérni. Kicsit érdekes helyzetben van mert a képességei alapján bőven megérdemelné, hogy ne csak az elsőszámú tartalék posztért versenyezzen.

Alfred Morris, Cowboys running back

Morris 2012-ben hatodik körös választottként berobbant az NFL-be és az újonc szezonjában megdöntötte a Redskins futott franchise rekordját. Szezonról szezonra azonban gyengébben teljesített, távozott és a tavalyi szezont Ezekiel Elliott tartalékaként töltötte. Egy tartaléknál azonban egyértelműen több van benne és egy közepes vagy hátsó körös pickért simán megérné egy futóproblémákkal küzdő csapat számára.

 

nfl.com, Fotó: nfl.com