Milyen posztra válasszanak a Drafton: Seattle Seahawks

Seattleben Russell Wilson draftolása és a védelem összeállása óta új időszámítás kezdődött. Mára megszokott playoff szereplővé váltak, az utolsó öt szezonban bejutottak a rájátszásba, két alkalommal Super Bowl-t játszottak és megszerezték a franchise történetének első trófeáját.

A korábban bombaerős csapat azonban egy kicsit megkopott az utóbbi években. A védelem még mindig a liga elitjéhez tartozik de már nem az Ő defensük számít a legerősebbnek. Az offense pedig a korábbiakhoz képest kevesebb pontot szerez és tavalyi szezonban a liga hátsó kétharmadához tartozott a futójátékuk.

A Seahawks idei Draft pickjei:

1. kör 26. hely; 2. kör 26. hely(58); 3. kör 26. hely(90); 3. kör 38. hely(102, kompenzációs pick); 3. kör 42. hely(106, kompenzációs pick); 6. kör 26. hely(210); 7. kör 8. hely(226, trade Panthers)

Távozott Érkezett Hosszabbított

LB Brock Coyle

K Steven Hauschka

DT John Jenkins

DE Damontre Moore

TE Brandon Williams

G Oday Aboushi

LB Arthur Brown

CB Perrish Cox

LB Terence Garvin

G/T Luke Joeckel

RB Eddie Lacy

S Bradley McDougald

K Blair Walsh

LB Michael Wilhoite

CB DeShawn Shead

CB Neiko Thorpe

TE Luke Willson

 

A Seahawks legnagyobb hiányposztját a támadófalban kell keresni. Az irányítót a tavalyi szezonban 42 alkalommal (6. legtöbb) sackelték és 111 alkalommal (4. legtöbb) megütötték az ellenfelek védői. Ezért a piacról idén megszerezték Jacksonville Jaguars korábbi második Draft pickjét Luke Joeckel-t. A falember eddig bustnak minősül, megbukott tackle poszton majd guardot csináltak belőle és a tavalyi szezont súlyosan megsérült a térde. A fal mindkét széle igen ingatag így bal majd később egy jobb oldali tacklet is ki kell választaniuk az idei Drafton.

Az offensive tackle a legnagyobb hiányposztjuk de ennek ellenére védő várható az első körben. Itt több posztot is megerősíthetnek, cornerbackre, linebackerre és defensive endre is szükségük van. Bobby Wagner és K.J. Wright stabil kezdőnek számít a posztjukon, a piacról behúztak pár olcsóbb linebackert de biztosan ki fognak választani valakit a középső vagy a hátsó körök valamelyikén.

Deshawn Shead nagyon jó szezont futott a tavalyi szezonban de pechére a szezon végén megsérült a térde. A slot corner Jeremy Lane visszaesett és igen gyenge szezont zárt. Az egység legnagyobb problémája pedig az, hogy elveszítheti Richard Sherman-t.

Még mindig téma a corner eltradelése. Ha Sherman távozik akkor biztosan cornerback érkezik majd az első körben de ha marad akkor is várható egy cornerback az első három kör valamelyikében. A csapat idén 5 alkalommal választhat a Draft első három körében.

Nemcsak a cornerback és a linebacker posztal kell foglalkozniuk hanem a védőfalat is meg kell erősíteniük. Defensive tackle poszton Ahtyba Rubin és Jarran Reed számít kezdőnek de tartalékuk Garrison Smith és Quinton Jefferson is térdsérülésből tér vissza ami miatt nem tudták befejezni a tavalyi szezont.

A szakértők vélemény szerint a wide receiver soruk is erősítésre szorul. Doug Baldwin, Tyler Lockett, Jermaine Kearse hármasa igen jól muzsikált és negyedik elkapóként Paul Richardson is jól teljesített. Elkapó kiválasztása a jelenlegi keret miatt csak az utolsó körök valamelyikében elképzelhető.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Troy Garcia, OT, Troy
Jourdan Lewis, CB, Michigan
Malik McDowell, DT, Michigan State
Obi Melifonwu, DB, UConn
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
Carlos Watkins, DT, Clemson
Davis Webb, QB, Cal
Chad Williams, WR, Grambling State
Ahkello Witherspoon, DB, Colorado
DeAngelo Yancey, WR, Purdue

nfl.com, upi.com Fotó: projects.seattletimes.com, seahawks.com