Draft prospectek: Garrett Bolles OT, Utah

A szabadügynök piac indulása miatt régen volt már prospect ismertető, így most következik a remek combine-t maga mögött tudó Garrett Bolles.

1992. május. 27-én született Californiában Walnut Creek városában. Nehéz gyermekkora volt, egy drogfüggő édesanyával. Ez a viselkedésére is hatással volt, ötször is kivágták az iskolából különböző balhéi miatt. Végül a korábbi lacrosse edzője és az ő felesége "mentette meg". A középiskola elvégzése után két évig dolgozott, majd visszatért a pályára.

Junior college-ben folytatta, a Snow College játékosaként felfigyeltek rá és a legnagyobb egyetemek is meg akarták szerezni, ő pedig a Utah mellett döntött. Egy évet töltött el a legmagasabb színvonalon, All-Pac-12 első csapatba választották.

Erősségek

Könnyen mozog a méretéhez képest. Igen jó a kezdősebessége, a laterális agilitása és az egyensúlya is. Passzblokkoláskor le tudja követni a védő mozgását. Behajlított térdekkel, kellően alacsonyan játszik. Képes javítani ha elaludt a snapnél. Az átlagosnál valamivel jobb karhosszúsággal rendelkezik. Erőteljes kezdő ütést visz be az ellenfelének és teljesen ki tudja kapcsolni a játékból. Agresszíven játszik, fizikális stílusa van, élvezi a küzdelmet. A második vonalba is felér, jól megtalálja az emberét és nem is véti el őt. Az NFL edzők kedvelni fogják a stílusát, hiszen ritka, hogy valaki ilyen nagy, gyors és erős is legyen. Gyerekkora már a múlté, megházasodott és gyereke van.

Gyengeségek

Időnként képes lustán játszani, ekkor túl magasan tartja a karjait és megverhető lesz a swim move-val. Kicsit konzisztensebbnek kell lennie, képes elhibázni a kezdő ütést az ellenfélen. 25 éves lesz a szezon kezdetekor, elég idősnek számít egy újonc játékoshoz képest. Kérdés, hogy mennyire tudta legyőzni a múltját.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'5" magas és 297 lb
  • 40 yard: 4,95 s
  • Súlypontemelkedés: 28 inch
  • Helyből távolugrás: 115 inch
  • 3 cone drill: 7,29 s
  • 20 yard shuttle: 4,55 s

Szinte képtelenség makulátlan falembert találni idén és Bolles-nak is számos negatívuma van. Életkora csökkentheti az értékét, és az is, hogy Ramczykhoz hasonlóan ő is csak egy évet töltött az FBS-ben. A felvételei rendben vannak és a combine-on is remekelt, de előfordulhat, hogy lesz olyan játékos az első körös választásunknál aki komolyabb értéket képvisel nála. Persze ő is jó választás lehet a 23. picknél.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu