Milyen posztra válasszanak a Drafton: Minnesota Vikings

A Vikings hosszú idő után megtalálta a csapapt következő franchsie irányítóját és igen pozitívan vágtak neki a tavalyi szezonnak. Az edzőtáborban azonban bekövetkezett a legrosszabb és súlyosan megsérült Teddy Bridgewater.

Bridgewater térdsérülése ráadásul olyan súlyos, hogy egyes hírek szerint még az idei szezonban sem léphet pályára. Sőt mi több olyan beszámolók is napvilágot miszerint a tavalyi sérülése a játékos egész pályafutását veszélyezteti.

Nem volt mit tenni muszáj volt irányítót szerezni és eltradelték a Philadelphia Eagles kezdő/tartalék QB-ját. A koábbi 1/1-es Draft pick Sam Bradford-ért azonban át kellett adni az elsőkörös választásukat így a Vikings vezetőinek, trade nélkül, nem lesz dolguk az első napon.

A Vikings idei Draft pickjei:

2. kör 16. hely(48); 3. kör 15. hely(79); 3. kör 22. hely(86, trade Dolphins); 4. kör 14. hely(120); 4. kör 22. hely(128, trade Dolphins); 5. kör 16. hely(160); 6. kör 15. hely(199); 7. kör 14. hely(232)

Távozott Érkezett Hosszabbított

LB Audie Cole

DE Scott Crichton

TE Rhett Ellison

G Brandon Fusco

LB Chad Greenway (visszavonult)

G Mike Harris

WR Charles Johnson

T Matt Kalil

P Jeff Locke

CB Captain Munnerlyn

T Andre Smith

WR-KR Cordarrelle Patterson

DE Datone Jones

QB Case Keenum

RB Latavius Murray

T Riley Reiff

T Mike Remmers

P Ryan Quigley

CB Terence Newman

WR Adam Thielen

 

A csapat vezetőinek sok dolguk lesz a támadófal rendbetételével. Az offseasonban már elkezdték betömködni a lyukakat de az érkezők mellett szép számmal akadtak távozók is. Matt Kalil és Andre Smith tackle páros eligazolt, Brandon Fusco és Mike Harris guard párost pedig elküldték.

Fusco sokáig stabil kezdőnek számított de a sérülések miatt az utóbbi időszakban alaposan visszaesett a teljesítménye. A korábbi top Draft pickjük Kalil-t pedig alaposan túlfizettek Carolinában, ennyiért nem lett volna megtartani.

A piacról megerősítették a támadófal két szélét Riley Reiff és Mike Remmers személyében. Alex Boone a bal guard posztján stabil kezdőnek minősül de a jobb oldalra szükségük lesz valakire. Joe Berger center már 35 éves és szerződésének utolsó évébe lép. A támadófal tulajdonképpen három érkezőt is elbírna és valóban több pick várható mert ha így marad akkor a Vikings-é lesz a liga egyik legrosszabb támadófala.

Térdsérülése miatt igen problémás helyzetben van a védőfal egyik legjobb játékosa. Sharrif Floyd térdsérülése a hírek szerint olyan súlyos, hogy a karrierje is veszélyben van.

Mellette a bal oldali defensive Brian Robison már 34 éves, Linval Joseph nose tackle, Everson Griffen jobb oldali end és a szituációs pass rusher Danielle Hunter szerződéséből két év míg a defensive tackle tartalékok Tom Johnson, Shamar Stephen páros szerződéséből csak egy év van hátra.

Linebacker poszton visszavonult a csapat egyik meghatározó játékosa Chad Greenway. Anthony Barr a kitűnő újonc szezonja után igen gyengén teljesített továbbá az Ő és Eric Kendricks szerződéséből már csak két év van hátra. A két év még sokat jelent így Greenway utódát kell megtalálniuk.

Az offseasonban elküldték a franchise történetének legjobb runing backjét Adrian Peterson-t. Helyére leszerződtették az Oaklandben remeklő Latavius Murray-t. Murra biztosan kezdő lesz, mögötte Jerick McKinnon lesz a tartalék de kelleni fog még egy vetélytárs a tavalyi szezont kihagyó Bishop Sankey mellé.

Tight end poszton sem állnak túlságosan fényesen. A kezdő poszt adott, Kyle Rudolph-tól ezt nem lehet elvenni és jelenlegi rosteren nincs is olyan játékos aki akár kis fenyegetést is jelenthetne rá.

Elkapóposztró távozott a korábbi elsőkörös pick Cordarrelle Patterson és Charles Johnson is. A kezdő poszton semmi sem fenyegeti a folyamatosan javuló Stefon Diggs és a tavaly hirtelen magára találó Adam Thielen párosát. A tavalyi elsőkörös elkapóból, Laquon Treadwell-ből eddig azonban még semmit sem láthattunk. Újonc szezonjában csak egyetlen elkapása és 15 yardja volt.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Bryan Cox, DE, Florida
Amba Etta-Tawo, WR, Syracuse
Davon Godchaux, DL, LSU
Carlos Henderson, WR, Louisiana Tech
Kareem Hunt, RB, Toledo
Jaleel Johnson, DT, Iowa
Josh Jones, S, N.C. State
Alvin Kamara, RB, Tennessee
Malik McDowell, DT, Michigan State
Joe Mixon, RB, Oklahoma
Curtis Samuel, WR, Ohio State
Jonnu Smith, TE, Florida International

nfl.com, Fotó: vikings.com,