Milyen posztra válasszanak a Drafton: Pittsburgh Steelers

A Steelers januárban Főcsoport döntőt játszott a New England Patriots ellen de vérszegény játékot mutatva elbúcsúztak az tavalyi szezontól. A legnagyobb problémát Le'Veon Bell sérülése jelentette. A running back csak pár playt tudott játszani és sérülés miatt kiszállt a mérkőzésből.

A mérkőzés ismét megmutatta, hogy Bell milyen fontos részét képzi az offensenek és az Ő hiányában Big Ben és Antonio Brown is kevés a playoffban. Ennyire nem lehet egy játékosra építeni így szükség lesz egy olyan játékosra aki a földön és/vagy a levegőben is hozzá tud tenni a csapat támadójátékához.

A mérkőzést követő napokban Ben Roethlisberger lenyilatkozta, hogy komolyan elgondolkodott a visszavonuláson amivel igen komoly fejtörést okozott a vezetőségnek. Big Ben végül folytatja de a helyzet nyilvánvalóvá tette, hogy el kell kezdeni az utódkeresést.

A Steelers idei Draft pickjei:

1. kör 30. hely; 2. hely 30. hely(62); 3. kör 30. hely(94); 3. kör 41. hely(105, kompenzációs pick); 4. kör 29. hely(135); 5. kör 30. hely(173); 6. kör 30. hely(213); 7. kör 30. hely(248)

Távozott Érkezett Hosszabbított

CB Justin Gilbert

T Ryan Harris (visszavonult)

LB Jarvis Jones

LB Lawrence Timmons

WR Markus Wheaton

DE Tyson Alualu

RB Knile Davis

WR Justin Hunter

CB Coty Sensabaugh

LB James Harrison

TE David Johnson

LB Steven Johnson

QB Landry Jones

LS Greg Warren

 

A külföldi elemzők is vegyesen kezelik a Big Ben visszavonulásos nyilatkozatát és egyesek úgy vélik, hogy az idei első körben ki fogják választani a kétszeres Super Bowl győztes irányító utódát. A Mock Draftok szerint Patrick Mahomes vagy DeShone Kizer lehet a választottjuk.

Ez a pick nem a jövőnek szólna és nagy esély van rá, hogy inkább a jelen problémáit kívánják majd orvosolni az első körben. Az offseasonban megpróbálták megszerezni a Patriots linebackerét Dont'a Hightower-t aki végül visszatért a korábbi csapatához.

Hightower-ről lemaradtak, Lawrence Timmons és Jarvis Jones távozott az offseasonban, így a James Harrison (aki 39 éves lesz tavasszal), Bud Dupree páros kezd majd. Házon belülről Vince Williams ugorhat majd be Timmons helyére de mindenképpen választaniuk kell a posztra. Sőt valószínűleg az első kör végén húznak majd a legnagyobb hiányposztjukra.

A csapat másik nagy hiányposztját is a védelemben, cornerback poszton kell keresni. Ross Cockrell-nek alacsony tendert adtak és a piacról megszerezték Coty Sensabaugh-t. Azonban William Gay már 32 éves így a tavalyi Artie Burns elsőkörös pick után ismét cornerbacket kell húzni a Draft korai szakaszában. Ráadásul free safety poszton sem állnak túl jól, ezen a poszton egyedül Mike Mitchell bevethető, nem teszünk be strong safetyt a helyére.

És akkor térjünk vissza azokra akik yardokat szerezhetnek az offenseben. Antonio Brown és Le’Veon Bell párosa bivalyerős de a tartalékok messze nem ezt a szintet képviselik. Martavis Bryant visszatér az egyéves eltiltása után ami tulajdonképpen egyfajta bónuszt jelent a Steelers számára. Szükség is lesz rá mert a Sammi Coates, Eli Rogers páros után következő Cobi Hamilton, Darrius Heyward-Bey páros már azért gyengébb játékerőt képvisel.

A fenti lista miatt azonban mégsem elsődleges hiányposzt a wide receiveré mert a running back sor sokkal vérszegényebb. Ha ismét megsérül Bell (vagy eltiltják mert azért erre is volt példa) akkor nincs mögötte megfelelő tartalék. DeAngelo Williams jelenleg szabadügynök és a piacról csak Knile Davis érkezett. Egy Bell játékstílusának megfelelő futó érkezésére nagy esély van aki nem csak a földön hanem a levegőben is meg tudja szerezni a szükséges yardokat.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Keion Adams, LB, Western Michigan
Budda Baker, S, Washington
Taco Charlton, DE, Michigan 
James Conner, RB, Pittsburgh
Jason Croom, TE, Tennessee
Zach Cunningham, LB, Vanderbilt
Jarrad Davis, LB, Florida
Joshua Dobbs, QB, Tennessee
Rasul Douglas, DB, West Virginia
D'Onta Foreman, RB, Texas
Patrick Gamble, DL, Georgia Tech
Chris Godwin, WR, Penn State 
Josh Jones, S, N.C. State
Tanoh Kpassagnon, DE, Villanova
Jourdan Lewis, CB, Michigan
Patrick Mahomes, QB, Texas Tech
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Obi Melifonwu, DB, UConn
Jalen Myrick, CB, Minnesota
Jabrill Peppers, S, Michigan
Nathan Peterman, QB, Pittsburgh
Carroll Phillips, LB, Illinois 
Josh Reynolds, WR, Texas A&M
Derek Rivers, DE, Youngstown State
Tim Williams, LB, Alabama
Chris Wormley, DL, Michigan

nfl.com, upi.com, rotoworld.com, Fotó: steelers.com, steelerswire.usatoday.com