Az idei Draft legjobb prospectjei: belső linebackerek

Pár nap és kezdetét veszi az NFL 2017-es Draftja. A legjobb egyetemi játékosok már tűkön ülve várhatják melyik csapat választja ki őket az első nap. Nézzük meg kik azok akiknek esélye lehet, hogy az első körben elkeljenek. A belső linebackerek az utóbbi években kiszorultak az első körből. Vajon idén van olyan prospect aki első kört ér?

Jarrad Davis, #40 LB Florida Gators,

Davis az egyetemen 4 éve alatt több mint 200 tacklet szerzett. Nem hiába vele kezdem a prospectismertetőt, talán ő a legkompletebb játékos a posztján. Coveragben , futás ellen és blitzelve is hasznos játékos (mindenben jó, de semmiben nem elit). Pontosan ezért használták az egyetemen is sokoldalúan a tehetségét, NFL posztja még kérdéses lehet. SAM és WILL poszt valamelyike lehet az ő igazi posztja. A legtöbb szakértő 1. kör végére, 2. kör elejére várja, csak azért nem top 20-as tehetség, mert sérülékeny.

Haason Reddick, #7 OLB Temple

Tudom tudom úgy volt, hogy belső Linebackerekről lesz szó Reddick viszont az egyetemen OLB-t játszott nem is rosszul.... Top 15ös tehetség, kizártnak tartom, hogy ne keljen el az első nap. Passrushban egy szörny volt, utolsó évében 9,5 sack, 22,5 negativ yardos szerelés, 3 kierőszakolt fumble, 1 INT, 3 Pass defense, mindez úgy, hogy DE és OLB poszton állt fel. Az NFL-ben viszont a méretei miatt szinte kizárt, hogy DE legyen sőt az OLB poszthoz is szüksége lenne +20font tömegre. Ezért több szakértő is úgy gondolja hatalmas tehetségét kamatoztatni lehetne ILB poszton is, nincs sok tapasztalata hozzá, de játéktudása alapján képes lehet erre és ritka a jó Game Changer képességű belső LB (viszont hatalmas érték lásd: Luke Kuechly)

Zach Cunningham,  #41 LB Vanderbilt

Cunningham egy igazi run stopper LB volt az egyetemen. Az  NFL-ben azonban kétségeim vannak mennyire lesz sikeres ebben a szerepkörben. Méretei miatt inkább WILL, mint SAM és a szerelési technikáján is van mit javitani. Nem egész testből szerel, van egy rá jellemző technikája ahol főként karból oldja meg a szerelést, de ebből sok missed tackle lehet a későbbiekben. Hasznos lehet a speciális egységben is, de több szakértő mockjában kiszorult már az első körből.

Reuben Foster, #10 LB Alabama

Pár hete még Foster top 10 prospect volt. Azóta nagyot fordult a világ. A balhéja az orvosi stábbal a Combine-on nem tűntette fel jó színben, de ezzel is még első körösként tartották számon. A bukott drogteszt túl híg minta miatt viszont már elég nagy Red Flag lehet vele kapcsolatban, az első körből is kiszorulhat. Foster egyébként remek a futás semlegesítésében, egy gép, egy tacklegyár, de ezen felül nem sok erőssége van. Az Alabama defense képes felhúzni a játékosok valódi értékét. Érdekes lesz melyik csapat fogja bevállalni őt és mikor.

Fotó: denverbroncos.com