Milyen posztra válasszanak a Drafton: Dallas Cowboys

mock-lede-1800.jpg

Tavaly már az előszezonban pánikba estek a Cowboys szurkolók amikor Tony Romo megsérült a Seahawks elleni előszezon mérkőzésen. Kiderült, hogy súlyosan megsérült a veterán irányító így bedobták a negyedik körös választottjukat Dak Prescott-ot.

Prescott jött, látott és győzött. Romo felépülése után is kezdő maradt és az NFC első helyén rájátszásba vezette a csapatát de a Packers végül megállította Őket. A szezon után a legnagyobb kérdést Romo jövője jelentette de az irányító végül megoldotta a problémát és visszavonult a futballtól.

Prescott a kiesést követően lenyilatkozta, hogy már csak azért is sajnálja a kiesést mert ezzel a kerettel már nem vághatnak neki egy új szezonnak. Egy ilyen kijelentéshez nem kell jósnak lenni hiszen az NFL keretek alaposan kicserélődnek minden évben.

A Cowboys idei Draft pickjei:

1. kör 28. hely; 2. kör 28. hely(60); 3. kör 28. hely(92); 4. kör 27. hely(133); 6. kör 28. hely(211); 7. kör 10. hely(228, trade Bills); 7. kör 28. hely(246)

Távozott Érkezett Hosszabbított

QB Tony Romo (visszavonult)

CB Brandon Carr

S Barry Church

CB Morris Claiborne

DE Jack Crawford

DE Ryan Davis

TE Gavin Escobar

T Doug Free (visszavonult)

RB Lance Dunbar

G Ronald Leary

DT Terrell McClain

QB Mark Sanchez

S J.J. Wilcox

T Byron Bell

CB Nolan Carroll

DE Damontre Moore

DT Stephen Paea

WR Brice Butler

G Jonathan Cooper

RB Darren McFadden

QB Kellen Moore

WR Terrance Williams

 

A Cowboys kerete több poszton is meggyengült és voltak olyan posztok amelyen nem csak egy hanem rögtön két játékost is elvesztettek.

A csapat az offseasonban egy nap alatt, 45 perc leforgása alatt elvesztette a két kezdő cornerbackjét. Morris Claiborne a Jets, Brandon Carr pedig a Ravens játékosa lett. Helyükre csak Nolan Carroll érkezett a Philadelphia Eagles csapatától. A cornerback minősül a legnagyobb hiányposztjuknak és az első kör végén erre a posztra várható érkező.

A védelemnél maradva a védőfal sem áll túl jól, itt defensive endre van szükségük. A piacról csak Damontre Moore érkezett de Ő nem fogja megoldani a problémákat. Szükség van egy jó pass rusherre aki veszélyt jelent az ellenfelek irányítóira és tehermentesíteni tudja a secondaryt.

A secondaryben nem csak a cornerback hanem a safety posztját is meg kell erősíteniük. Strong safety poszról távozott Barry Church és J.J. Wilcox is. Church-öt szerették volna megtartani de nem akarták túlfizetni, a védő végül a Jaguars négyéves, 26 millió dolláros szerződését fogadta el.

A jelenlegi keretből Jeff Heath pályázik legnagyobb eséllyel a kezdő strong safety posztra de a mögötte szereplő Robert Blanton, Kavon Frazier párosa nem túl meggyőző. Illetve free safety poszton a csapatnál maradt a tavalyi kezdő Byron Jones de mögötte csak a tavalyi évre még irányítóként készülő, a szezon közben posztot váltó Jameill Showers szerepel.

A Cowboysnak szüksége van egy jó visszahordóra is mert nem igazán voltak elégedettek Lucky Whitehead tavalyi teljesítményével. Ez a szerep nem kötődik poszthoz de az évfolyam legjobb visszahordói elkapó poszton szerepelnek. Isaiah McKenzie, Kermit Whitfield, Victor Bolden , Brisly Estime és Tim White szerepel a legjobbak között de nem kell kapkodniuk. McKenzie ötödik körös prospect míg a másik négy játékos valószínűleg draftolatlan szabadügynökként kezdi meg a pályafutását.

Támadóoldalon is lesz dolga a Cowboys vezetőségének. A támadófaluk az utóbbi két évben a liga elitjéhez tartozott de két poszton is elvesztették a kezdőjátékosukat. A jobb tackle Doug Free visszavonult és a bal guard Ronald Leary a Broncos csapatánál folytatja a pályafutását. Bal guard posztra mindenképpen választaniuk kell mert ugyan ott van La'el Collins de a jelenlegi rosteren nincs mögötte tartalékjátékos.

A csapat nagy öregével, Jason Witten-el hosszabbítottak az offseasonban de már 34 éves így nemsokára meg kell találniuk a tight end utódát. A jelenlegi kereten szereplő tight endek igen kevés NFL rutinnal rendelkeznek így ezen a poszton is erősítésre van szükségük.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Chidobe Awuzie, CB, Colorado
Derek Barnett, DE, Tennessee
Tarell Basham, DE, Ohio
Adam Bisnowaty, OT, Pittsburgh
Taco Charlton, DE, Michigan
Gareon Conley, CB, Ohio State
Amara Darboh, WR, Michigan
Treston DeCoud, CB, Oregon State
Adoree' Jackson, CB, USC
Kevin King, CB, Washington
Trevor Knight, QB, Texas A&M
Tanoh Kpassagnon, DE, Villanova
Jourdan Lewis, CB, Michigan
Malik McDowell, DT, Michigan State
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Obi Melifonwu, S, UConn
Fabian Moreau, CB, UCLA
Jalen Myrick, CB, Minnesota
Carroll Phillips, DE, Illinois
Derek Rivers, DE, Youngstown State
Seth Russell, QB, Baylor
Adam Shaheen, TE, Ashland
JuJu Smith-Schuster, WR, USC
Teez Tabor, CB, Florida
Cordrea Tankersley, CB, Clemson
Tedric Thompson, S, Colorado
Eddie Vanderdoes, DT, UCLA
T.J. Watt, LB, Wisconsin
Quincy Wilson, CB, Florida
Xavier Woods, DB, Louisiana Tech

nfl.com, upi.com, rotoworld.com, Fotó: interactives.dallasnews.com, insidethestar.com