Draft prospectek: Christian McCaffrey RB, Stanford

A Giants védelmet sikerült egyben tartani és ugyan elkélne még egy defensive tackle vagy egy linebacker, de az offense jobban kiált egy új emberért. Jerry Reese szereti minél több playmakerrel feltölteni a keretet, Christian McCaffrey pedig egy rendkívül sokoldalú futó, aki nemcsak running backként, hanem elkapóként és visszahordóként is hatásos tud lenni.

1996. június. 7-én született Castle Rock városában Colorado-ban. A Valor Christian High School focicsapatában futót, elkapót és cornerbacket is játszott. Atlétikában és kosárlabdában is remekelt. A Rivals.com 4 csillagos tehetségnek és a 3-dik legjobb running backnek rangsorolta. Egyeteméül a Stanfordot választotta.

Ott első szezonjában a rotációban kapott lehetőséget, az igazi áttörés sophomore évében következett be. Megdöntötte Barry Sanders rekordját, mindennel együtt 3864 yardott szedett össze. A Pac-12 legjobb támadója lett és első csapatba is választották a konferenciában, ráadásul az All-American jelölést is megkapta. Tavaly sem lehetett rá panasz, 1500 futott yard felett teljesített és újra All-Pac-12 első csapatba szavazták.

Erősségek

Atletikus játékos kiváló reflexekkel. Életveszélyes az üres területeken, könnyen vált irányt és jól helyezi át a testsúlyát. Jó döntéseket hoz, remek időzítéssel találja meg a nyíló lyukakat. Okos játékos, tudja melyek azok a helyzetek ahol még harcolni lehet a yardokért. Az elkapásokban is helytáll, finom kezekkel és átlagon felül szem-kéz koordinációval rendelkezik. Számos WR-nél jobban futja meg az útvonalakat, megvan a képessége ahhoz, hogy elszakadjon a védőtől. Visszahordóként is bevethető, volt egy kezdőrúgás és egy punt utáni touchdownja is. Zömök, tartós játékos, sok lehet még benne. Labdabiztos, mindössze három fumble-t vétett. Jó vérvonallal rendelkezik, édesapja Super Bowl győztes, édesanyja a gurulós fociban jeleskedett, nagyapja olimpiai bronzérmes futó. Hihetetlen statjai vannak.

Gyengeségek

Csak átlagos méretekkel rendelkezik. Nincs meg benne az az erő, hogy lehajtott fejjel átrohanjon az ellenfélen, néha az arm tackle ellen is szenved. Inkább fürge mint gyors, utol tudják érni. Időnként túl türelmes. A passzblokkolásban sokat kell fejlődnie, lehajtja a fejét. Nem játszott a bowl game-en, hiszen inkább a draftra készült, nem akart feleslegesen megsérülni. Utolsó évében egy sérüléssel is meg kellett küzdenie, ami alaposan lelassította.

Combine eredmények

Méretek: 5'11" magas és 202 lb
40 yard dash: 4,48 s
Fekvenyomás: 10
Súlypontemelkedés: 37,5 inch
Helyből távolugrás: 121 inch
3 cone drill: 6,57 s
20 yard shuttle: 4,22 s
60 yard shuttle: 11,03 s

Jó értéket képviselhet az első kör végén. Ugyan a combine-on alaposan megégett a fekvenyomásban, de ez egyébként sem a legfontosabb adat és a többi számban helytállt. A felvételei rendben vannak és ugyan az átlagnál kisebb méretekkel rendelkezik, de ha visszaemlékezünk volt már hasonló méretű futónk Tiki Barber személyében. Közel sem biztos, hogy minden meccset 20 carry-t tud vállalni, de az elkapásokból is ki tudja venni a részét és returnerként is veszélyes lehet. Paul Perkins-szel remek duót alkothat, ráadásul a megszerzése illene Jerry Reese offseason stratégiájába is.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu