Milyen posztra válasszanak a Drafton: Oakland Raiders

Két éve a Raiders Jack Del Rio-t nevezte ki vezetőedzőnek és teljesen megváltozott a csapat játéka. Első Oakland-i szezonjában ugyan még negatív mérleget ért el, 7-9-es mérleggel zártak az alapszakaszban de tavaly már összeállt a csapat.

12-4-es mérleggel csoportja második helyén végzett és 14 év kihagyás után ismét playoffba vezette a csapatot. Az utolsó előtti mérkőzésen sajnos megsérült Derek Carr és kezdőirányítójuk nélkül már meg sem tudták közelíteni az alapszakaszbeli teljesítményüket. Rögtön a Wild Card körben befejezték a playoff menetelésüket.

A csapat feltámadásában természetesen Del Rio vezetőedző nagy szerepet játszott de elévülhetetlen érdemei vannak Reggie McKenzie general managernek is. Az utolsó évek Draftjai, különösen a három és két évvel ezelőtti, meghatározó játékosokat hozott a csapatnak akikre hosszú éveken keresztül építhetnek.

A Raiders idei Draft pickjei:

1. kör 24. hely; 2. kör 24. hely(56); 3. kör 24. hely(88); 4. kör 23. hely(129); 5. kör 24. hely(168); 6. kör 24. hely(208); 7. kör 24. hely(242); 7. kör 24. hely(244, trade Seahawks)

Távozott Érkezett Hosszabbított

S Nate Allen

LB Daren Bates

CB DJ Hayden

WR Andre Holmes

DT Stacy McGee

RB Latavius Murray

TE Mychal Rivera

LB Malcolm Smith

S Brynden Trawick

T Menelik Watson

DT Dan Williams

TE Jared Cook

LB Jelani Jenkins

QB EJ Manuel

T Marshall Newhouse

WR-KR Cordarrelle Patterson

LS Jon Condo

 

Del Rio vezetőedző a Scouting Combine-on adott egyik nyilatkozatában elárulta, hogy mi a sikeres playoff szereplés titka. Ez pedig annyi, hogy ne hagyd megsérülni a kezdőirányítódat. Láttuk, hogy mi lesz a csapattal Carr kiválása esetén de azért még egy sikeres Draft is kellene a végső siker eléréséhez.

A Raiders legnagyobb hiányposztját a védelemben, cornerback és linebacker poszton kell keresni. Malcolm Smith bevethető volt a pálya szélén és közepén is de a 49ers-él folytatja a pályafutását és Perry Riley Jr. még mindig szabadügynök.

Aldon Smith még mindig eltiltott és a legutóbbi balhéja miatt nem biztos, hogy valaha is vissza fog térni a pályára. Riley egész jól szerepelt így Őt a Drafttól függetlenül érdemes lenne újraszerződtetni. Mindenképpen szükségük van egy agilis és atletikus linebackerre aki emberezésben és a belső futások megállítására is bevethetnek. Nagy valószínűség szerint rögtön az első körben ki is fognak választani egyet.

Cornerback poszton a két éve magára találó David Amerson és a Chiefstől tavaly érkezett Sean Smith számít kezdőnek a pálya szélén. McKenzie elengedte GM pályafutásának legnagyobb bustját DJ Hayden-t így a jelenlegi keretből Travis Carrie, Dexter McDonald páros számít a legjobb tartalék cornernek. Mindenképen szükségük lesz egy apróbb termetű cornerbackre aki le tudja védekezni az ellenfelek slot receivereit.

A védőfal közepén a múlt héten Dan Wiliams elküldése után hatalmas lyuk képződött. Jelenleg csak a defenisve tackle Darius Latham és a nose tackle Justin Ellis párosa bevethető a poszton. Williams elküldése előtt is választaniuk kellett volna a posztra de a távozása miatt két játékost kihúzása sem elképzelhetetlen.

Latavius Murray running back távozott és a Minnesota Vikings csapatánál folytatja a pályafutását. Jalen Richard és DeAndre Washington tartalék futóként egész jól teljesített tavaly de szükségük van elsőszámú futóra. Ezt a posztot Marshawn Lynch töltheti be de eddig nem sikerült szerződtetniük a már visszavonult futót. McKenzie elmondta, hogy a Draft kezdetéig választ vár a Seahawks futójától és ha nemet mond akkor mindenképpen ki kell választaniuk valakit a játékosbörzén.

A pass rushon is fejleszteniük kell mert a tavalyi szezonban csak 25 alkalommal tudták sackelni az ellenfelek irányítóit amiben a liga leggyengébb egysége volt. Khalil Mack a játéka alapján az elithez tartozik de a pass rush tekintetében mellette csak Bruce Irvin-t lehet kiemelni. Mindenképpen ki kell választaniuk egy defensive endet vagy egy blitzben erős linebackert.

A támadófal jobb széléről távozott Menelik Watson aki a csoportrivális Broncos csapatához szerződött. A posztra szerződtették a Giants játékosát Marshall Newhouse aki Austin Howard tartaléka lesz. A két játékos finoman szólva sem az elithez tartozik így mindenképpen húzniuk kell a fal szélére is.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Tyus Bowser, LB, Houston
Rudy Ford, S, Auburn
Shaquill Griffin, DB, South Florida
Mack Hollins, WR, North Carolina
Kevin King, CB, Washington
Shalom Luani, S, Washington State
Joe Mixon, RB, Oklahoma
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
Jon Toth, C, Kentucky
Ishmael Zamora, WR, Baylor

nfl.com, upi.com, rotoworld.com Fotó: raiders.com, Sportsnaut.com