Milyen posztra válasszanak a Drafton: San Francisco 49ers

Tavaly év elején a 49ers az Eagles-nél hatalmasat bukó Chip Kelly-t nevezte ki vezetőedzőnek. Az első mérkőzésen lenullázták a csoportrivális Los Angeles Rams csapatát de utána sorozatos vereségek következtek és végül mindössze két W-vel zárták a szezont.

Egy szezon után megköszönték Kelly munkáját és távozott a csapat general managere Trent Baalke is. A szurkolók biztosan csak pozitívan gondolnak vissza a vezetőség által kiutált/kirakott Jim Harbaugh-ra hiszen a korábbi vezetőedző által irányított csapat a legrosszabb formájában is jobb teljesítményt nyújtott mint a jelenlegi 49ers az elmúlt két szezon bármelyik periódusában.

Persze a Harbaugh korszakot nem lehet összehasonlítani a jelenlegi csapattal ugyanis eltűntek a minőségi játékosok. A korábbi csapatnak szinte minden egyes posztján volt egy meghatározó játékos. Többen közülük visszavonultak de ez mindenképpen a korábbi GM felelősségét terheli, hogy két év elteltével ilyen gyenge kerettel áll ki a 49ers.

A csapat jelenlegi keretét talán a 49ers új general managerének, John Lynch lányának reakciója jellemzi a legjobban. Az új GM 9 éves lánya édesapja kinevezését hallván elsírta magát mondván, hogy Ők annyira szörnyűek.

A 49ers idei Draft pickjei:

1. kör 2. hely; 2. kör 2. hely(34); 3. kör 2. hely(66); 4, kör 2. hely(109); 4. kör 37. hely(143, kompenzációs pick); 5. kör 2. hely(146); 5. kör 17. hely(161, trade Redskins); 6. kör 14. hely(198, trade Ravens); 6. kör 18. hely(202, trade Broncos); 7. kör 1. hely(219, trade Browns)

Távozott Érkezett Hosszabbított

LB Nick Bellore

S Antoine Bethea 

K Phil Dawson

RB Shaun Draughn

C Marcus Martin

WR Quinton Patton

WR Torrey Smith (released).

LB Michael Wilhoite

QB Matt Barkley

LB Brock Coyle

WR Pierre Garcon

WR Marquise Goodwin

K Robbie Gould

RB Tim Hightower

QB Brian Hoyer

S Don Jones

FB Kyle Juszczyk

DT Earl Mitchell

TE Logan Paulsen

WR Aldrick Robinson

LB Malcolm Smith

LB Dekoda Watson

C/G Jeremy Zuttah

(trade Ravens).

RB DuJuan Harris

DT Chris Jones

WR Jeremy Kerley

 

Az új vezetés nem pihent sokat és belevetette magát a szabadügynökpiacba, összesen 14 játékost sikerült leszerződtetniük. Azonban a rengeteg érkező ellenére sem tudták megoldani az összes problémájukat. A 49ers esetében igazából nehéz igazi hiányposztot kiemelni mert rengeteg poszton kellene befoltozni az egységüket.

Colin Kaepernick élt a szerződésében foglalt opcióval és kilépett a szerződéséből. A döntéskor valószínűleg Ő maga sem gondolta, hogy egyetlen csapat sem fogja megkeresni szabadügynökként. Így a legnagyobb hiányposztjuk az irányítóé. Erre a posztra elhozták a Chicago Bears tartalékpárosát Brian Hoyer-t és Matt Barkley-t de ez nem jelent végleges megoldást.

A Drafton a második választás jogát birtokolják és ez egy kitűnő kiindulási alap lenne egy kezdőirányító kiválasztásához. A szakértők Mock Draftjai szerint az első kör elején védőt fog húzni a 49ers de egy friss kiszivárgott információ szerint a vezetőség mégis inkább irányítóban gondolkodik.

Ha az első körben mégsem irányító húznak akkor az első körben biztosan védőt fognak választani. Itt igen nagy a választék hiszen pass rusherre, linebackerre, cornerbackre és linebackerre is szükségük van. LB poszton azért bevásároltak az offseasonban így az kicsit kiesik az elsőszámú hiányposztok közül, csak "sima" hiányposzt marad.

A második helyen a védők közül a defensive end Solomon Thomas, a cornerback Marshon Lattimore és a safety Jamal Adams pályázik a legnagyobb eséllyel, hogy San Franciscoban kezdje meg a profi pályafutását. Bármelyik posztra választanak a maradék kettőre is húzni kell a Draft későbbi köriben.

A wide receiver sorukba megszerezték a Washington Redskins elkapóját Pierre Garcon-t aki a csapat második számú elkapója lesz. Harmadik számú receivernek megmaradt Jeremy Kerley és tartaléknak szerződtették Marquise Goodwin, Aldrick Robinson párosát. Kyle Shanahan támadóegységébe azonban szükségük lesz egy stabil elsőszámú elkapóra amilyen Julio Jones volt Atlantában.

Nem csak elkapó de a running back sorukra is ráfér az erősítés mert Carlos Hyde ezen a poszton egyedül volt a tavalyi szezonban. A második legtöbb futókísérlettel rendelkező Shaun Draughn futásonként átlagosan rendkívül gyengének számító 2.6 yardot átlagolt. A piacról megszerezték Tim Hightower-t a Saintstől akivel a meglevőknél sokal jobb running backet kaptak de a 30 éves futó nem fogja megoldani a problémákat.

És akkor még ott van a támadófal is. A jelenlegi keretből Zane Beadles és Josh Garnett számít kezdőnek guard poszton de náluk azért jobb játékosokra lenne szükségük. Jobb tackle poszton Trenton Brown játszott a tavalyi szezonban de pass blokkolásban posztjának csak 31. legjobb játékosa volt így a fal jobb szélére is várható valaki.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Jamal Adams, S, LSU
Jonathan Allen, DL, Alabama Tide
Budda Baker, DB, Washington
Dalvin Cook, RB, FSU
Leonard Fournette, RB, LSU
Myles Garrett, DE, Texas A&M
Chad Hansen, WR, Cal
Kareem Hunt, RB, Toledo
Desmond King, CB, Iowa
George Kittle, TE, Iowa
DeShone Kizer, QB, Notre Dame
Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Obi Melifonwu, S, UConn
Jabrill Peppers, S, Michigan
Cam Robinson, OT, Alabama
Teez Tabor, CB, Florida
Jon Toth, C, Kentucky
Mitchell Trubisky, QB, North Carolina
Deshaun Watson, QB, Clemson
T.J. Watt, LB, Wisconsin
Davis Webb, QB, Cal Report
Jordan Willis, LB, Kansas State
Ahkello Witherspoon, DB, Colorado

nfl.com, upi.com, rotoworld.com, Fotó: theundefeated.com