Az idei Draft legjobb prospectjei: Defensive Tackle

Jonathan Allen,  DT #93 Alabama

Allen TOP-10es tehetség fixen. Egyszerűen egy szörny félelmetes milyen nyomást tud generálni a fal belsejéből. Egy Fletcher Cox, Gerald McCoy hibrid ez a srác, hatalmas nyomást gyakorol melyben segíti a kézhasználata ami talán a legjobb a D-line felhozatalból. Emellett a futást is nagyon jól öli igazából szinte hibátlan játékos, egyetemi szinten.

Egy igazi probléma van vele kapcsolatban, hogy túlságosan kicsi és gyenge lehet az NFL-hez méretre jelenleg inkább DE, mint DT, amivel nem is lenne gond, ha nem lennének sokkal, de sokkal jobbak a statisztikái ha eredeti helyén a fal belsejében játszik (többször állt fel DE-ként sőt pár snapet OLB-ként is megélt). Érdekes lesz melyik csapat fogja kiválasztani a tehetsége alapján top5-ös játékost.

Malik McDowell, DT #4 Michigan State

A következő és egyben utolsó DT aki  biztosan első nap kel el. McDowell rendelkezik egyfajta őserővel, megvan benne a ,,gyilkos ösztön''. Hasonlóan Allen-hez fel kell szednie pár kilót az NFL-hez. Mindenképp megvan benne a potenciál ahhoz, hogy Pro-Bowl szintű játékos legyen egy megfelelő edző kezei alatt. Tehetsége mindenképpen megvan hozzá. A szorgalma lehet kérdéses hajlamos ellazsálni pár playt, illetve eléggé egyoldalú a repertoárja akár DT akár DE posztrol indul. Ezen mindenképp fejlesztenie kell.

Chris Wormley, DT #43 Michigan

Wormley még épphogy becsúszhat az első körbe, bár kevés esélyt látok rá. Igazai erőssége, hogy igazi vezér az öltözőben, remek ,,futball karakter''. Az első naptól kezdő lehet hála méretének, sokoldalúságának és atletizmusának. Passrush képességeink azonban még fejlődnie kell, ha a technikáján fejleszt top DT lehet.

Fotó: csnchicago.com, s3media.247sports.com, sportshub.cbsistatic.com