Melyik posztokra válasszanak a Drafton: New England Patriots

A Patriots februárban a Super Bowlok történetének legnagyobb fordításával megszerezte az ötödik bajnoki címét. Három éven belül kétszer is elhódították a Lombardi trófeát de nem dőlhetnek hátra mert a versenytársakhoz hasonlóan nekik is meg kell erősíteniük a jelenlegi keretüket.

Nem lehet azt mondani, hogy Bill Belichick belevetette volna magát a piacba de az a kevés játékos aki érkezett az minőségi igazolást jelent. Főként a tradeekkel operált és megszerezte a szabaügynökpiac legjobb cornerbackjét Stephon Gilmore-t.

Az idei elsőkörös pick átadásával elhozták a New Orleans Saints elkapóját Brandin Cooks-t akivel egy fiatal és igen tehetséges elkapóval erősítették meg az offenset. A második körös választásukért pedig megszerezték a Panthers defensive endjét Kony Ealy-t így idén a harmadik kör elejéig kell várniuk az első választásukra.

A Patriots idei Draft pickjei:

3. kör 8. hely(72, trade Panthers); 3. kör 32. hely(96); 4. kör 25. hely(131, trade Seahawks); 5. kör 40. hely(183, kompenzációs pick); 6. kör 16. hely(200, trade Colts); 7. kör 21. hely(239, trade Lions)

Távozott Érkezett Hosszabbított

TE Martellus Bennett

DE Chris Long

LB Barkevious Mingo

CB Logan Ryan

DE Jabaal Sheard

T Sebastian Vollmer 

TE Dwayne Allen (trade Colts)

RB Rex Burkhead

WR Brandin Cooks (trade Saints)

DE Kony Ealy (trade Panthers)

CB Stephon Gilmore

DE Lawrence Guy

RB Mike Gillislee

DT Alan Branch

CB Justin Coleman

FB James Develin

S Duron Harmon

LB Dont'a Hightower

TE Michael Williams

 

A csapat legnagyobb hiányposztjának a támadófal minősül. Sebastian Vollmer távozott de a jobb tackle már tavaly is csak papíron erősítette a Patriots-t. Augusztusban reserve/PUP listára került és nem aktiválták így teljes egészében kihagyta a tavalyi szezont.

A bal tackle Nate Solder pedig szerződésének utolsó évébe lép és jelenlegi kereten nincs megfelelő cseréje. A szezon végén több alkalommal is elérték Brady-t így a támadófalat mindenképpen meg kell erősíteniük.

A pass rush is erősítésre szorul mert Jabaal Sheard a Colts, Chris Long pedig az Eagles játékosaként folytatja a pályafutását. Kony Ealy kezdőnek érkezett de Rob Ninkovich játékán egyre inkább meglátszik az évek múlása. Trey Flowers a tavalyi szezon második felében igen meggyőzően teljesített de mindenképpen választaniuk kell egy defensive endet és/vagy pass rushban erős linebackert.

Tight end posztról távozott Martellus Bennett aki a Packers szerződését fogadta el. Helyére megszerezték Dwayne Allen-t de Colts korábbi tight endje tekintélyes sérülésmúlttal rendelkezik. Rob Gronkowski egészségesen posztjának egyik legjobbja de az utolsó öt szezonból sérülés miatt hármat nem tudott végigjátszani.

Cornerback posztra megszerezték a  csoportrivális Gilmore-t aki igen kezelhető játékos hírében áll. Nem vitatkozik és megteszi azt amit az edzői kérnek. Ez a mentalitás tetszik Belichick-nek is és olyan szerződést adott neki amilyet nem kap Patrióta hacsak nem Tom Brady-nek hívják.

A poszt azonban pillanaton belül hiányposzttá válhat és minden Malcolm Butler-en múlik. A védő kijelentette, hogy el akarja hagyni a csapatot és a New Orleans Saints már hosszú hetek óta meg akarja szerezni a védőt. A távozásával azonban visszakaphatják az elsőkörös pickjüket amivel már az első kör végén megoldhatják a corner problémát.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Samson Ebukam, DL, Eastern Washington
Davon Godchaux, DL, LSU
Chad Hansen, WR, Cal
Obi Melifonwu, S, UConn
Jalen Myrick, CB, Minnesota
Nathan Peterman, QB, Pitt
Ryan Ramczyk, OT, Wisconsin
Jalen Reeves-Maybin, LB, Tennessee
Derek Rivers, DE, Youngstown State
Fred Ross, WR, Mississippi State
Brad Seaton, OL, Villanova
Jonnu Smith, TE, Florida International
Jamari Staples, WR, Louisville
Cam Sutton, DB, Tennessee
Teez Tabor, CB, Florida
DeMarcus Walker, DE, FSU
T.J. Watt, LB, Wisconsin
Brandon Wilson, CB, Houston

nfl.com, upi.com, rotwolrd.com, Fotó: patriots.com