Milyen posztra válasszanak a Drafton: Atlanta Falcons

chlmwgfu8aaatfg.jpg

A Falcons játékosai a februári Super Bowl harmadik negyedében gondolatban fél kézzel már a Lombardi Trófeát fogták a kezükben de bekövetkezett a Super Bowl történetének legnagyobb leolvadása és végül a New England Patriots játékosai örülhettek.

A döntő vesztesei általában visszaesnek a következő szezonban és legtöbb esetben még a playoff részvétel sem jön össze a számukra. Ez most hatványozottan igaz Falconsra és igen kérdéses, hogy hogyan tudnak visszatérni a rekordnagyságú fordításos vereségből.

Ráadásul új koordinátor párossal vágnak neki az idei szezonnak. A korábbi offensive koordinátor Kyle Shanahan a San Francisco 49ers vezetőedzője lett helyét pedig az Alabama offensive koordinátora Steve Sarkisian vette át. A defensive koordinátor Richard Smith munkáját pedig megköszönte a Falcons vezetősége. Helyettesítését házon belülről megoldották, a secondary edző Marquand Manuel-t léptették elő DC-nek.

A Falcons idei Draft pickjei:

1. kör 31. hely; 2. kör 31. hely(63); 3. kör 31. hely(95); 4. kör 30. hely(136); 5. kör 31. hely(174); 7. kör 31. hely(249)

Távozott Érkezett Hosszabbított

T Carter Bykowski (visszavonult)

G Chris Chester (visszavonult)

T Tom Compton

DL Tyson Jackson

TE Jacob Tamme

FB Patrick DiMarco

WR Aldrick Robinson

WR Eric Weems

LB Paul Worrilow

FB Derrick Coleman

DE Jack Crawford

DT Dontari Poe

WR Andre Roberts

G Hugh Thornton

SS/LB Kemal Ishmael

LB LaRoy Reynolds

QB Matt Schaub

DT Courtney Upshaw

CB Blidi Wreh-Wilson

 

A Falcons legnagyobb hiányposztjait a falakban kell keresni. Centerük Alex Mack 31 éves, bal guardjuk Andy Levitre pedig 30 éves de ennél fontosabb, hogy Chris Chester visszavonulása miatt jobb guard posztra mindenképpen választaniuk kell.

Jelenleg csak Hugh Thornton és Wes Schweitzer bevethető a poszton így valószínűleg az első körben guardot hoznak. A csapat vezetősége az offseasonban alaposan feltérképezte a Western Kentucky falemberét Forrest Lamp-ot így ha még elérhető lesz Őt fogják kiválasztani az első kör végén.

A védőfalba megszerezték a szabadügynök piac egyik legjobb defensive tacklejét, a Chiefs korábbi játékosát Dontari Poe-t. Egy ember azonban még nem oldja meg a problémákat, a futás elleni védekezésben is van min fejleszteni bár ebben a kategóriában közepesen teljesítettek.

Emellett fontosabb, hogy a pass rushon javítsanak mert a passz ellen csak a liga 28. egysége volt. Vic Beasley-nek nagyon jól ment tavaly de szükség van erősítésre mert a jelenlegi rosteren nincs tartaléka. Ráadásul a bal end Ra’Shede Hageman és a jobb end Adrian Clayborn szerződésének utolsó évébe lép.

A posztra a Draft első körében és a második napon is választhatnak. Feltérképezték a Tennessee-s Derek Barnett-et és az UCLA-s Takkarist McKinley-t akik elsőkörös prospectnek számítanak. A defensive line edző Bryant Young emellett együtt edzett az Ohio University-s Tarell Basham-el aki 2.-3. körös picknek számít.

Az offseasonban tight end poszton elengedték Jacob Tamme-t így jelenleg Austin Hooper és Levine Toilolo számít a csapat legjobb tight endjének. Nagy valószínűség szerint a harmadik vagy negyedik körben célpontot választanak majd Matt Ryan-nek aki a blokkolásban is kiveszi részét.

Free safety poszton is erősíteniük kell. Az utolsó két szezonban Ricardo Allen kezdett a poszton, nem játszott rosszul de nem is volt kiemelkedő. Emellett azonban fontosabb, hogy a jelenlegi keretben nincs megfelelő tartaléka, szükség esetén csak Sharrod Neasman-t vagy Akeem King cornerbacket tudják bevetni a poszton.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Budda Baker, DB, Washington
Derek Barnett, DE, Tennessee
Tarell Basham, DE, Ohio
Tony Garcia, OT, Troy
Charles Harris, DE, Missouri
O.J. Howard, TE, Alabama
Tanoh Kpassagnon, DE, Villanova
Forrest Lamp, OG, Western Kentucky
Elijah McGuire, RB, Louisiana-Lafayette
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Donnel Pumphrey, RB, San Diego State
Haason Reddick, DE, Temple
Jalen Reeves-Maybin, LB, Tennessee
Duke Riley, LB, LSU
Jonnu Smith, TE, Florida International
Cam Sutton, DB, Tennessee
Tanner Vallejo, LB, Boise State
Jordan Willis, LB, Kansas State
DeAngelo Yancey, WR, Purdue

nfl.com, upi.com, rotoworld.com, Fotó: twitter.com, nflspinzone.com