Miért ez lett a Draft rangsorom?

A draft boardok különbözőek, szinte nincs két egyforma rangsor amely megegyezik. A csapatok, a szakértők és a szurkolók között is számos különbség akad, mindenki más-más tehetség játékába szeret bele. Most írok egy indoklást az én listámhoz:

Garrett első helye egyértelmű és én sokra tartom Thomas-t is, aki rögtön nagyot robbanthat. Alapjában véve nagyon erős az idei class defensive end poszton, bár a jó defensive tackle-ből hiány van.

Kérdés Jonathan Allent hova vesszük, belőle valószínűleg 3-4-es DE lesz. Nála a fő probléma a vállaival van, kérdés ez mennyire fogja zavarni a játékban, de ilyen szempontból mindenképp rejt némi kockázatot a draftolása. Változó Malik McDowell megítélése, sokan túlságosan is lustának tartják, de egy bennfentes információ szerint ez inkább csak az életkorából adódik, ha jó környezetbe kerül, akkor könnyen felrázható. Mivel a pályán kiváló, ezért nekem nem lenne bajom az ő draftolásával.

Malik Hooker és Jamal Adams is óriási király lehet, betonbiztos top 10-es pickek. Szinte egyedülálló Obi Melifonwu atletikus képessége, a második kör elején lehet adni neki egy esélyt.

Érdekes helyzetben vannak a futók, akiket sokféleképp rangsorolnak. Nálam magasan Leonard Fournette az első, aki páratlan erő/gyorsaság kombinációval rendelkezik. Christian McCaffrey legnagyobb problémája az, hogy fehér, de olyan minőséget nyújthat futásban, elkapásban és visszahordásban is, amit más ebben az évfolyamban nem tud. Dalvin Cookot nem tartom ilyen sokra, többször is sérült volt és a Combine-t is alaposan elszúrta, nem lepődnék meg, ha a valóságban is az első kör végére csúszna.

Az idei legjobb irányító Mitch Trubisky, aki csak egy évig volt kezdő és volt már ezen a poszton jobb top prospect is a draftok történetében. A második Deshaun Watson, akit egy rendkívül intelligens és alázatos játékosnak tartok, ráadásul a kulcspillanatokból rendre jól jött ki. Patrick Mahomes és DeShone Kizer inkább második kört érne nálam, de azt azért le kell írnom, hogy nem lepődnék meg, ha Kizer vinné ebből a névsorból a legtöbbre, de vele is lesz az egyik legnagyobb munka.

Az elkapók rangsorolása is némi magyarázatra szorul. Nálam magasan Mike Williams a legjobb WR, bár ő sem akkora tehetség, mint néhány éve egy másik clemson-i, Sammy Watkins volt. Corey Davis kihagyta a felkészülés nagy részét, ráadásul kis suliból is jön. John Ross 40 yardjától mindenki el volt ájulva, de azt azért finoman megjegyezném, hogy a combizma bánta azt a futást. Egyébként is nagyon sérülékeny, az egyetemen ACL szakadása is volt, nem lepődnék meg ha nem bírná az NFL terhelését.

Forrest Lamp a legjobb támadó falember, ha az elérhető legjobb játékos kiválasztásának az elvénél maradunk, akkor egyedül őt húznám az első körben az OL játékosok közül. Valószínűleg guard lesz a profik között, de tackle poszton is lehet jövője. Rövid karokkal rendelkezik, emiatt pedig lehet, hogy csapatunk listáján jóval hátrébb fog elhelyezkedni. A második Garett Bolles, aki 25 éves lesz idén, ez pedig sok egy újoncnál. Nem is tökéletes játékos, igényel némi felkészítést és keveset játszott erős ellenfelek ellen. Túl sok ez nekem.

Ryan Ramczyk csípőműtét után lábadozik és láthattuk anno, hogy egy ilyen sérülés milyen káros tud lenni, Chris Snee pályafutását egy hasonló beavatkozás tette tönkre. Az ő meccsfelvételei a legjobbak, de a viselkedése érthetetlen, későn kötelezte el magát a foci iránt és a kiszivárgott hírek alapján az interjúiból az jött le, hogy csak a pénz miatt játszik. Cam Robinsont én totál elfelejteném, az elmúlt években az Alabama falemberei szinte kivétel nélkül alulteljesítettek. Sokan Ereck Flowers-hez hasonlítják, míg mások szerint más jellegű hiányosságai vannak. Akárhonnan is közelítem meg a problémát ez a két negatívum bőven elég ahhoz, hogy távol maradjak tőle.

Mondhatják nekem Jarrad Davis-t és Haason Reddicket is, de ha linebackert húznék az első sorban, akkor Zach Cunningham lenne a pickem. Davis sérülékeny, Reddick pedig pass rusherként szerepelt és hiába rendkívül atletikus, a posztváltással problémái is lehetnek. Reuben Foster már a pezsgőt fogja kortyolgatni a 23-dik választásnál, így marad Cunningham, aki a hiányzó láncszem lehet ebbe a védelembe. Nagyon hosszú karokkal rendelkezik, amelyek segítségével le tud válni a blokkokról. Rövid távon gyors, megtalálja a labdás embert. Ugyan a szerelésekkel akadt némi problémája, de ez annak volt köszönhető, hogy a sebessége csak átlagos és nem tudta magát megfelelő pozícióba juttatni a tackle végrehajtására. Viszont zone coverage-nál jól helyezkedik, így a harmadik downnál is alkalmazható lehet.

Tre'Davious White elit slot cornerbackké válhat. Ugyanígy Chidobe Awuzie is nickelben arathatja le a babérokat, de az oldalvonal mellett is bevethető. Kevin King a tökéletes size/speed kombó prototípusa, bár akkor elkezdtem vakarni a fejem mikor az egyik oldal Stanley Jean-Baptiste-hoz hasonlította. Nem, ő nem egy francia tudós. Adoree' Jacksont talán túl sokra tartom, de tökös játékos és életveszélyes returner is. A védelemben ő is elsősorban a slotban kaphat lehetőséget és nem kezdem el az álmodozást, de ha elérhető lenne még a második körben...

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu