2017 Draft Preview: Linebackerek

Reuben Foster
183 cm, 104 kg, Alabama

Butkus Award nyertes, kivételes atletikussággal és robbanékonysággal belső linebacker poszton, aki teljes mértékben alkalmazható a nickel helyzetekben is. 115 tackle-t, 13 yardveszteséges tackle-t és öt sack-et szerzett végzősként a második évében, amikor egész évben kezdő volt. Egy robbanékony és ösztönös játékos. Minden tudása mellett azonban egy tegnapi hír szerint megbukott a Scouting Combine-on elvégzett drogteszten amivel rengeteget veszíthet a védő.

Haason Reddick
185 cm, 107 kg, Temple

Több mint egy külső linebacker, akit lehetne használni arra is az NFL-ben, hogy az irányító után menjen, valószínűleg első körös pick lesz belőle. Országos harmadik lett 22.5 yardveszteséges tackle-t és 10,5 sack-et ért el tavaly. Felhívta magára a figyelmet, amikor vitathatatlanul a legjobb volt a Senior Bowl-on.

Jarrad Davis
185 cm, 108 kg, Florida

Egy sokoldalú és robbanékony linebacker, aki képes játszani belül vagy kívül és képes védekezni a passzjátékok során, akár blitz, akár emberfogás a feladata. Szabad kezet kapott a főiskolán, hogy játékmester legyen az egész pályán, így leendő csapatának kell kitalálnia, hogy hová illik a legjobban.

Zach Cunningham
191 cm, 106 kg, Vanderbilt

Még egy kiemelkedő Southeastern Conference játékos, aki talán legjobban 4-3-as külső linebacker-ként használható. Cunningham 295 tackle-t, 39,5 yardveszteséges tackle-t és hat sack-et ért el három év alatt. jó orra van a labdához, amit a hét kierőszakolt fumble is mutat. A SEC legjobbja volt 2016-ban 125 tackle-el.

Alex Anzalone
191 cm, 109 kg, Florida

Képesek játszani mindhárom linebacker poszton egy 4-3-as védelemben, de képtelen volt végig a pályán lenni főiskolai karrierje során. Több váll sérülés és egy kartörés is korlátozta a játékidejét. Mindössze 10 meccset játszott az elmúlt két szezonban, de játékmester volt, amikor pályára lépett.

Visszatekintés: Linebacker-ek a 8. hely környékén

2015: Vic Beasley, 8. hely, Falcons

2014-ben: Anthony Barr, 9. hely, Vikings

2012: Luke Kuechly, 9. hely, Panthers

2010: Rolando McClain, 8. hely, Raiders

2000: Brian Urlacher, 9. hely, Bears

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: cbssports.com