A Draft első körének választottjai

Hajnalban megrendezték az idei NFL Draftot. A játékosbörze 56 éve után visszatért Philadelphiába és az idei történelmi eseménynek számított hiszen ez volt az első szabad ég alatt megrendezett Draft.

Az első helyen a tavalyi legrosszabb alapszakasz mérleget elérő csapata, a Cleveland Browns választhatott. A csapat vezetői nem okoztak meglepetést és ahogyan arra számítani lehetett Myles Garrett-et a Texas A&M defensive endjét választották ki.

A második helyen rögtön trade következett. Hatalmas meglepetésre a harmadik helyen álló Chicago Bears megszerezte a San Francisco 49ers második helyét, A 49ers a második pickért cserébe megkapja a Bears idei harmadik és negyedik, illetve a jövő évi harmadik körös pickjét. Az igen drága egyhelyes ugrással pedig kiválasztották Mitchell Trubinsky irányítót. A North Carolina irányítója így Mike Glennon mögött (vagy talán előtt) szerepelhet majd újonc idényében.

A zsák picket bezsebelő 49ers pedig Solomon Thomas defensive endet választotta. A Stanford védőfalemberét valószínűleg a második helyen is kiválasztották volna ki így nagyon jól jártak az üzlettel. A Jaguars a negyedik helyen nem okozott meglepetést, választásuk Leonard Fournette running backre esett.

Az ötödik helyen következő Tennessee Titans teljesen lejáratta a Draft óráját ami jelezte, hogy Ők szívesen hátrafelé tradeltek volna csak nem érkezett (megfelelő) ajánlat. Az ötödik helyen pedig az egyik legnagyobb hiányposztjukat, a receiver posztot töltötték fel Corey Davis kiválasztásával. A következő Jets is alaposan lejáratta az órát de most sem történt trade. Választásuk az idei legjobb safetyre, az LSU-s Jamal Adams-ra esett.

Az idén új városba költöző Los Angeles Chargers következett és választásuk az elkapó Mike Williams-ra esett. A Clemson játékosának egy igen tehetséges célpontot kapott Philip Rivers. A tavaly csalódást keltően teljesítő Panthers következett a nyolcadik helyen, ahogyan arra számítani lehetett futóval erősítettek és a választásuk Christian McCaffrey-re esett.

A Bengals a 9. helyen kiválasztotta a Combine történetének leggyorsabb játékosát (40 yard 4.22 mp), a Washington elkapóját John Ross-t. Majd a 10. helyen egy újabb trade jött, a Chiefs felugrott a Top 10 szélére.

A Bills-ről már a Draft előtt hallani lehetett, hogy hátrafelé akar majd mozdulni a Drafton. A Bills megkapja a Chiefs idei első, harmadik és a jövő évi első körös pickjét. A feltrade után pedig hatalmas meglepetésre kiválasztották a Texas Tech irányítóját Patrick Mahomes-t.

A 11. helyen a Saints hiányposztra húzott és kiválasztotta az évfolyam legjobbját, az OSU cornerbackjét Marshon Lattimore-t. A Browns következett volna de ismét tradeltek, a Houston Texans feljött a 12. helyre.

Ez nem az idei első Browns-Texans trade volt, a piac nyitásakor már eltradelték egymással Brock Osweiler-t. Az üzletért elcserélték az idei elsőkörös picket és a Browns megkapta a Texans jövő évi első körös pickjét. A Texans pedig a Clemson irányítóját Deshaun Watson-t választotta.

Az Arizona Cardinals a 13. helyen következett és kiválasztotta a Temple Egyetem linebackerét Haason Reddick-et. A Cardinals után a Draft házigazdája az Eagles választhatott és Derek Barnett defensive end mellett döntöttek.

Két AFC csapat következett és mindkét csapat a secondaryjét erősítette meg. Az Indianapolis Colts Malik Hooker free safety-t, a Batimore Ravens pedig Marlon Humphrey cornerbacket választotta.

A 17. helyen a Washington Redskins nagyon jól járt hiszen szinte az ölükbe hullott az Alabama defensive endje Jonathan Allen akit korábban a Top 10-be jósoltak. Ismét a Titans következett a 18. helyen de a korábbi választásukkal ellentétben most nem futtatták le az órát és egyből bedobták a tippjüket. Elkapó után betömték a másik legnagyobb hiányposztjukat is az USC cornerbackjének, Adoree' Jackson-nak kiválasztásával.

A 19. helyen következő Tampa Bay Buccaneers sem tétovázott sokat és Jackson bemutatása közben leadták a választásukat. A Bucs nagyot húzott és kiválasztotta az Alabama tight endjét O.J. Howard-ot akit posztján az utolsó 10 szezon legjobb preospectjeként emlegettek.

A 20. helyen a tavaly februári bajnok, a playoffról pont lecsúszó Denver Broncos kiválasztotta az idei Draft első támadófalemberét. Választásuk Garrett Bolles offensive tacklere esett.

A Lions következett és a Florida Gators linebackerét Jarrad Davis-t választották. A Dolphins a pass rusht erősítette meg a defensive end Charles Harris kiválasztásával. A Giants tight endet választott de nem David Njoku-t hanem Evan Engram-et választották.

A Raiders következett és Marshawn Lynch szerződtetése után rámehettek a védelem megerősítésére. Választásuk Gareon Conley cornerbackre esett. A védőt a héten szexuális erőszakkal vádolták meg de ártatlannak vallja magát és a Raiders vezetőinek kérésére még a hazugságvizsgálatot is vállalta.

A Texans eredeti helyén a trade miatt a Browns következett és kiválasztották a Michigan strong safetyjét Jabrill Peppers-t. 

Újabb trade és a Seahawks helyére feljött az Atlanta Falcons csapata. A pickért átadták az első kör végi, a harmadik és a hetedik körös választásukat. Választásuk pedig a UCLA defensive endjére Takkarist McKinley-re esett. Utánuk a Chiefs-el tradelő Buffalo Bills következett és a 27. helyen kiválasztották Tre'Davious White-ot.

28. helyen a Dallas Cowboys következett és mivel tavaly összeállt az offense így rámehettek a védelem megerősítésére. Az egyik nagy hiányposztjukra érkezett erősítés, választásuk a defensive end Taco Charlton-ra esett.

A 29. helyen ismét a Browns következett mert tradelt a Green Bay Packers-el. Az üzlet részeként átadták a második kör első és a negyedik körös választásukat. A Browns kiválasztotta David Njoku tight endet. A következő helyen a Pittsburgh Steelers kiválasztották J.J. Watt testvérét, T.J.Watt linebackert.

A Seahawks és a 49ers is nagyon belejött a tradelésbe és ritkán látott módon csoportiválisok cseréltek. A 31. pickért átadták a második kör eleji és a negyedik körös választásukat. Választásuk a Combine-on balhézó és túlságosan "vizes mintát" adó Rueben Foster linebackerre esett. A kört a New Orleans Saints zárta akik kihúzták a Draft második támadófalemberét és Ryan Ramczyk offensive tacklel erősítették meg a keretüket.

A Draft hajnali 1 órakor folytatódik a második és a harmadik körrel.

Pick

Csapat

Játékos

Poszt

Iskola

1(1)

Browns

Garrett, Myles

DE

Texas A&M

2(2)

Bears (trade 49ers)

Trubisky, Mitchell

QB

North Carolina

3(3)

49ers (trade Bears)

Thomas, Solomon

DE

Stanford

4(4)

Jaguars

Fournette, Leonard

RB

LSU

5(5)

Titans (trade Rams)

Davis, Corey

WR

Western Michigan

6(6)

Jets

Adams, Jamal

S

LSU

7(7)

Chargers

Williams, Mike

WR

Clemson

8(8)

Panthers

McCaffrey, Christian

RB

Stanford

9(9)

Bengals

Ross, John

WR

Washington

10(10)

Chiefs (trade Bills)

Mahomes, Patrick

QB

Texas Tech

11(11)

Saints

Lattimore, Marshon

CB

Ohio St.

12(12)

Texans (trade Browns keresztül Eagles)

Watson, Deshaun

QB

Clemson

13(13)

Cardinals

Reddick, Haason

LB

Temple

14(14)

Eagles (trade Vikings)

Barnett, Derek

DE

Tennessee

15(15)

Colts

Hooker, Malik

S

Ohio St.

16(16)

Ravens

Humphrey, Marlon

CB

Alabama

17(17)

Redskins

Allen, Jonathan

DE

Alabama

18(18)

Titans

Jackson, Adoree'

CB

USC

19(19)

Buccaneers

Howard, O.J.

TE

Alabama

20(20)

Broncos

Bolles, Garett

OT

Utah

21(21)

Lions

Davis, Jarrad

LB

Florida

22(22)

Dolphins

Harris, Charles

OLB

Missouri

23(23)

Giants

Engram, Evan

TE

Mississippi

24(24)

Raiders

Conley, Gareon

CB

Ohio St.

25(25)

Browns (trade Texans)

Peppers, Jabrill

S

Michigan

26(26)

Falcons (trade Seahawks)

McKinley, Takkarist

DE

UCLA

27(27)

Bills (trade Chiefs)

White, Tre'Davious

CB

LSU

28(28)

Cowboys

Charlton, Taco

DE

Michigan

29(29)

Browns (trade Packers)

Njoku, David

TE

Miami

30(30)

Steelers

Watt, T.J.

OLB

Wisconsin

31(31)

49ers (trade Seahawks keresztül Falcons)

Foster, Reuben

LB

Alabama

32(32)

Saints (trade Patriots)

Ramczyk, Ryan

OT

Wisconsin

 nfl.com, Fotó: twitter.com

Címkék: nfldraft, draft2017