Davis Webb - élete a futball

Mi győzte meg a New York Giants-et, hogy a 2017 évi NFL draft 87. pickjét Davis Webb megszerzésére használják fel, azt remélve, hogy Webb a jövő QB-je lehet? Jerry Reese, Ben McAdoo és Marc Ross megmagyarázza.

Jerry Reese, GM:

"Webb, sok más QB-hez hasonlóan, nagyon produktív volt a támadójátékban. Azt gondoltuk, hogy neki van a legjobb karja a drafton idén elérhető játékosok közül. Igazán tehetséges kar, tehetséges játékos. Magas srác, igazán jó sportoló. Képes időt nyerni a lábaival, szóval sok dolog van, amit szerettünk benne. Azt gondoltuk, lesz időnk - mint korábban is mondtuk, Eli-nak bőven van még ideje, két vagy három év maradt a szerződéséből és akár tovább is játszhat - azt gondoljuk, hogy ennek a srácnak kiváló lehetőség, hogy Eli mögött fejlődjön, tanulja a profi játékot, a kihívásokat, hogy versenyezzen, hogy QB pozícióért verseny alakuljon ki."

Felhasználtak egy magas draft picket egy játékosra, aki talán néhány évig még nem is játszik.

"Igen, soha nem tudhatjuk, egy QB mikor tud segíteni. Nyilvánvalóan azt szeretnénk, ha néhány évig tanuló lenne, ha megtanulná a profi játékot, megtanulná azokat a nüanszokat, amik ahhoz kellenek, hogy QB legyen ebben a ligában és azt gondoljuk, ehhez minden adottsága megvan. Reményeink szerint képes ülni az oldalvonalon, tartani a táblát és tanulni a játékot."

"Azt reméljük, hogy Eli Manning továbbra is magas szinten játszik és ennek a srácnak lehetősége lesz fejlődni mögötte. Ez az, amit remélünk. Soha nem tudhatjuk, mi fog történni, de ez az, amit remélünk."

Webb még mindig elérhető volt a 87. picknél:

"Engem többet már semmi nem lep meg egy draft során. Ez a dolog mégis nagyon meglepett. De mi szerettük volna őt, magasan értékeltük és azt gondoljuk, minden képessége megvan ahhoz, hogy ezen a poszton játsszon az NFL-ben."

Miért gondolja a Giants azt, hogy Webb franchise QB lehet?

"Több dolog miatt is. Először is, hatalmas kaja van. Igazi, zord időkre alkalmas kar, képes nagy szélben is dobni. Még egyszer: azt gondoltuk, hogy neki van a legjobb karja az idén draftolható QB-k közül. Ennek a srácnak az élete a futball. Szükségünk van egy ilyen srácra ebben a ligában. Az NFL-ben nem lehet fél gőzzel magas szinten játszani. Ez a srác egy edző fia, a futballról szól az élete, olyan QB profilja van, amit szeretünk."

Marc Ross, a játékosértékelésért felelős alelnök, arról, hogy mit szeretett a Giants Webb-ben?

"Nagy darab srác, "élő" karokkal. Edző fia, kiváló képességekkel. Ahogy a Californiára került, az egész csapat vezetője lett. Aktív  a különböző megbeszéléseken. Erős személyiség, igazi vezető. Futball függő. Az ő méreteivel meglepően jó sportoló. Még sokat fejlődhet."

daviswebb1.png

Mi a különbség draftolni egy QB-t és draftolni egy játékost bármilyen más pozícióra?

"Ez egy villámhárító szerű pick ahhoz képest, amikor draftolunk mondjuk egy DT-t, egy cornert vagy hasonlót. Egy QB-nél mindig megindulnak a célozgatások, miért draftoltuk, mit akarunk vele csinálni. Ez a legfontosabb pozíció ebben a sportban, természetesen ez kapja a legnagyobb figyelmet."

McAdoo még nem találkozott Webbel személyesen:

"Őszintén, azon vagyok, hogy ez minél előbb megtörténjen. Még egyszer: nem gondoltuk, hogy Webb kiválasztott játékos lesz. Azt gondoltuk, hogy már korábban elkel. Filmfelvételeket néztünk és a QB edző beszélt Davis-el. Játékosmegfigyelőink folyamatosan kapcsolatban voltak vele és beszéltek vele többször is az év folyamán. Egy azok közül a srácok közül, akikkel való találkozás nem volt prioritás Ben-nek, egyszerűen azért, mert nagyon sok másik játékossal kellett találkoznia."

Amikor kiválasztották Webb-et, McAdoo és Jerry Reese beszélt Eli Manninggel a döntésről.

"Draftoltunk egy QB-t és szerettük volna erről a jelenlegi QB-t tákoztatni, természetesen." - mondta erről Reese. (Úgy gondolom, ez igazán szép gesztus a csapat részéről. - MyG)

A pick bejelentése után Eli személyesen hívta fel Webb-et. Webb édesapja, Matt, így nyilatkozott erről:

"Davis nagyon boldog volt, hogy Manning szakított rá időt és ezeket mondta neki: "Hey, fiú, üdv a csapatban és várom a mielőbbi találkozást!""

Webb apuka szerint a fia extázisban volt, hogy az NFL egyik legjobb QB-je, jövőbeni Hall of Fame (hírességek csarnoka) tag QB időt szakít rá és üdvözli.

"Valaki akit a tv-n keresztül figyelsz, követed a pályafutását, felhív téged és üdvözöl egyik első emberként a csapattól... Igen, extázisban volt." "Davis nem nagyon bocsátkozott részletekbe, de el tudják képzelni? Egy 22 éves gyerek, akit éppen most draftoltak. Egy QB, akit a pályafutása Hall of Fame tagságra jelöl, időt szakít rád és felhív. Ez sokat elmond Eli-ról, arról, hogy milyen személyiség is ő."

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: nydailynews.com