Zimmer már a hetedik szemműtéten is túlvan, de még nincs vége

A Minnesota Vikings vezetőedzőjének már-már bérlete van a szemészetre, és sajnos van még hátra kezelés.

Mike Zimmer jobb szemére is megvakulhatott volna, ha tavaly november elején nem műtötték volna meg. Retinaszakadása volt, ami a kezelőorvos szerint könnyen vaksághoz is vezethetett volna, amennyiben elmarad a műtét.

Azóta Zimmer vezetőedző elismerte, hogy túl van a hetedik beavatkozáson is, de még itt nincs vége. Az utolsó műtétre április 25-én került sor. Ez múlt pénteken derült ki, miután elmondta, hogy április 17-én eltávolították a szeméből azt a szilikonolajat, amit amiatt tettek be, hogy a vakságot meggátolja. (Elnézést, ha nem pont orvosi szakszavakkal és kifejezésekkel magyarázok.) Szóval a retinán van egy szaladás, amit ezzel a bizonyos szilikonolajjal “pótolnak ki”, ami a vakságot megakadályozza, vagy nagy mértékben csökkenti a lehetőségét. 

Tehát ezt eltávolították, mert újabb műtét vár az edzőre. Ez egy szürkehályog műtét lesz a jövő hónapban, ami egyben a nyolcadik beavatkozás lesz tavaly november eleje óta.

Zimmer-nek korábban is kisebb látásbaja volt a jobb szemére, de tavaly az október 31-én játszott Bears elleni meccsen belekapott a szemébe, ami az utolsó lökés volt a retinaszakadáshoz.

Reméljük a legjobbakat és mielőbb teljes felépülést kívánunk Coach Zimmer!

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: startribune.com