A Chargers elküldte a két éve 36 millióért szerződtetett falemberét

hi-res-e2edbd5744d88c45bbdec3a576d05527_crop_north.jpg

A Los Angeles Chargers tovább folytatja a támadófala átalakítását. Az idei offseasonban már megváltak D.J. Fluker guardtól, King Dunlap tackletől és az átalakítás újabb áldozata Orlando Franklin lett.

A guard két éve érkezett a Denver Broncos csapatától amikor ötéves, 36.5 millió dolláros szerződést írtak alá a támadófalemberrel. A jelenleg 29 éves védő hatéves pályafutása két legrosszabb szezonján van túl a Chargers játékosaként így nem meglepő, hogy megváltak tőle.

Fizetési szempontból nem magyarázható Franklin elküldése mert 2.8 millió dollárt szabadítottak csak fel és 4.8 millió dollár halott összeg maradt utána a fizetési sapkában az overthecap.com információja szerint.

A gyenge játék miatti elküldése azonban teljesen érthető, a játékosok teljesítményének értékelése szempontjából mérvadónak számító Pro Football Focus a tavalyi 72 guard közül a 66. helyen rangsorolta Franklin-t.

Emellett a csapat az idei Draftjával is előkészítette a játékos feláldozását mert két guardot is kiválasztottak. Forrest Lamp a második, Dan Feeney pedig a harmadik körben érkezett a csapathoz.

nfl.com, Fotó: bleacherreport.com