Jeremy McNichols van olyan jó mint Christian McCaffrey?

Egy biztos! Nem volt nehéz dolga annak, akinek jó running back-et kellett választania az idei drafton. Szinte bármelyik körben rátehette a kezét egy futójátékra éhező GM valamely ígéretes prospectre. A Bucs ezzel egészen az ötödik körig várt, pedig előzetesen hatalmas hisztériát csapott minden szakíró, amikor a franchise running back helyzete került szóba.

Miért éppen Jeremy McNochols? Mondhatnánk akár azt is, hogy azért, mert Dirk Koetter-nek komoly múltja van a Boise State-en, de a válasz mégis a passzjátékban keresendő. A helyzet ugyanis az, hogy a Bucs minden mozdulata, minden igazolása, választása egy erőteljes passzjátékon alapuló sémát sejtet. A csapatnál ebbe a körbe fognak tartozni még a futók is.

Jeremy McNichols nem mellesleg az egyik leginkább figyelem felkeltő elkapási statisztikával rendelkezett az idei prospectek közül. Számadatai lényegében majdnem azonosak a korábban elkapóként is szereplő és az első körben kiválasztásra kerülő Christian Mccaffrey hasonló adataihoz.

McNichols három év alatt produkált 103 elkapást, amivel termelt 1089 yardot és 11 db. touchdownt. Mccaffrey számai ugyanebben az idő intervallumban 109/1206/10. Mondjuk az már más kérdés, hogy Jeremy majd dupla annyi TD-t szerzett futással, mint első körben kiválasztott ellenlábasa. Vagyis ha szigorúan vesszük a Boise State futója impresszívebb számadatokkal rendelkezik és nem mellesleg pass protection képességei is sokkal jobbak. Akkor miért McCaffrey az első körös? Talán leginkább azért mert atletikusabb és állandóan benne van a nagy játékok lehetősége.

Persze azért McNicholst sem félteni, hiszen a 3 cone drill felmérőn a 4. legjobb mutatóval bírt a jelentkező futók közül. Csak az a fránya labrum sérülés ne lenne! Dirk Koetter amúgy igazán derűlátó, hiszen ő abszolút nem tartja kizártnak azt sem, hogy már a mini camp és OTA alatt is rendelkezésre tud állni a frissen draftolt játékos.

S mi lesz Doug Martin-nal? Nagyon úgy fest marad. Jason Licht például azt mondta róla a napokban, még soha nem látta ilyen jó formában. Végül is a fizetési sapka jelen helyzetben elbírja a jelenlétét, és döntésre még mindig van idő. ha pedig Lichtnek tényleg igaza van, akkor kár is lenne elhamarkodottan megválni tőle.

Forrás:

Bucs Blog

Bucs Blog a Facebookon