Merre tart Moritz Böhringer karrierje?

A Minnesota Vikings német játékosának egy éve volt, hogy “felkészüljön” az NFL-re.

Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt a Minnesota Vikings, talán egy kis médiafigyelmet hajkurászva a DRAFT hatodik körében kiválasztotta Moritz Böhringer-t. Ebben persze még nincs semmi, de ezzel a választásal történelmert írtunk, hiszen Böhringer lett az NFL történetének első olyan játékosa, akit Európából, választottak ki a draft-on, mindenféle amerikai egyetemi “előképzettség nélkül”.

De vajon hol tart most, a még csak 23 éves elkapó. Majd egy év NFL szinten történő munkavégzés mire volt elég? 

Böhringer tavaly már jelen volt az előszezonban a csapatnál, de annak nagy részét is csak a pálya széléről nézte végig. Ha jól emlékszem csak három play-nél volt a pályán és egyszer dobták felé a labdát, amit azonban nem sikerült elkapni, nem feltételnül saját hibából. A végső keretszűkítést már nem élte túl, de a tartalékok közé visszahozták, így a csapattal edzhetett. Az aktív keretbe sosem került be, így nem is láthattuk őt a pályán.

Nemrégiben a Vikings saját csatornája egy kis riportot készített vele, ahol megkérdezték, hogy érzi az első itt töltött évet. Íme pár szösszenet.

“Jó volt. Alapvetően ez volt az első huzamosabb alkalom, hogy távol voltam otthontól, ez nagy kihívás volt. Azonban nagyon kényelmesen érzem itt magam, minden élvezek ami itt történik.”

A fiatal elkapó tudja, hogy ebben az évben nagyon oda kell tennie magát, hiszen már nem fog csak a médiafelhajtás miatt megmaradni a csapatnál. Elmondta, mit kell tennie ahhoz a felkészülés során, hogy bebizonyítsa érdemes volt rá, hogy a Vikings kiválassza őt a DRAFT-on.

“Javítanom kell a teljesítményemet elkapó poszton és a speciális egységnél is. Odateszem magam a pályán és mindent beleadok.”

Böhringer reméli kifizetődik a befektetett energia és 2017-ben pályára léphet a Vikings színeiben. Nos, ez hamarosan kiderül. Addig is, az idei Rookie MiniCamp során készült pár felvétel Moritz-ról.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: espn.com.au