A Bengals futója limitált programot végez az OTA edzéseken

Giovani Bernard a hírek szerint még mindig nem épült fel a tavalyi szezonban elszenvedett keresztszalag szakadásból. A Cincinnati Bengals running backje a hírek szerint visszatér az OTA programokon de egyelőre csak limitált edzésmunkát fog végezni.

Maga a tény, hogy Bernard csak limitált edzésmunkát végez majd önmagában nem jelent túl sokat, inkább csak előrevetíti, hogy a running back PUP listán kezdheti meg a következő szezont. Bernard a csapat második számú futójának számít és a jelenlegi rostert elnézve nem engedhet meg magának sok kihagyást.

Térdsérülése előtt a tavalyi szezonban 10 mérkőzésen lépett pályára. A földön csak 337 futott yardot szerzett (91 futásból, 3.7 yardos átlag) de 39 elkapásból további 336 yardot szerzett a csapatának.

Jeremy Hill az utóbbi évekhez hasonlóan továbbra is a Bengals kezdő futójának számít így Bernard számára az elsőszámú tartalék RB poszt megszerzése számít reálisnak. Illetve ez sem lesz olyan egyszerű mert riválist kapott az idei Draft második körében.

A második körben a Bengals a balhés Joe Mixon-t választotta. Minél több időt hagy ki Bernard annál több lehetőséghez jut Mixon az edzéseken. Ha egészséges lesz a szezon elején akkor biztosan Bernard lesz a 2. számú RB de ha PUP listán kezd akkor Mixon kitúrhatja a csapatból.

Bernard hároméves, 15.5 millió dolláros szerződéssel rendelkezik és a csapat ideális kilépési ponttal rendelkezik a következő év elején. Az utolsó két szezon előtti cut-al 9.3 millió dollár felszabadítható 1.5 millió dollár halott összeg mellett.

nfl.com, Fotó: twitter.com