Lavonte David mint pass rusher?

Az évek alatt megszoktuk mi Bucs szurkolók, hogy a szerelési statisztikát az évad végén mindig Lavonte David vezeti. A tavalyi szezonban viszont erről a képzeletbeli trónról "letaszította" őt Kwon Alexander s David statisztikai számai visszaestek. Látta ezt Mike Smith is, s hogy a játékos kvalitásai ne vesszenek kárba egy új szerepkört írt rá a szezon utolsó pár mérkőzésén.

"Lavonte az év vége felé hatékonyabb lett, mint pass rusher" -nyilatkozta védelmi koordinátorunk.
S valóban! A Lavonte David-re hívott blitz-ek azt eredményezték, hogy az utolsó három fordulóban 4 sack is összejött a linebacker új szerepköre nyomán.

Nem új keletű egyébként, amit Mike Smith kitalált, ugyanis a játékos tekintetében ezt már a "blitz őrült" Greg Schiano is alkalmazta. Sőt! A régi mester második évében volt a játékos a sack-ek szempontjából a legtermelékenyebb. (7 db.)

A linebacker ilyetén használata is felerősítette a szakemberek azon sejtelmét, hogy a Buccaneers 3-4-es védelemre akar átállni. Ott ugyanis a pass rush alapvető eleme a blitz. Ezt a találgatást aztán draft még tovább erősítette. Persze azóta tudjuk, hogy ez inkább egy 4-3 és 3-4-es hibrid rendszer lesz Smith elképzelései alapján. Ráadásul amikor Jay Hayes-t is megkérdezték a lehetséges alap felállás váltásról, ezt nyilatkozta:
"Nem tudom ezt ki találta ki! Sok lehetőségünk van. Akár egy 3-4-es alap felállásra is. De nem látom lehetőségét a teljes váltásnak! Mi egyszerűen csak több frontot nyitunk."

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com