A Chargers 66 millió dolláros hosszabbítást kötött a védőjével

Tegnap eldőlt Melvin Ingram sorsa. A franchise taggel ellátott játékos megegyezett a Los Angeles Chargers vezetőségével így a következő években nem kell elköltöznie az Angyalok városából.

Ingram négyéves, 66 millió dolláros szerződést kötött a Chargers-el. A szerződés igen jelentős része, egészen pontosan 42 millió dollár garantált keresetnek minősül.

A védő célja kimondottan is az volt, hogy megkapja az Arizona Cardinals edge rusherének, Chandler Jones-nak a szerződését ami sikerült is neki.

Jones a szerződésével évente átlagosan 16.5 millió dollárt keres ami pontosan megegyezik Ingram új szerződésének átlagos keresetével.

A Chargers védője az új szerződésével még a saját franchise tagét is lenyomta. Ingram hivatalosan outside linebackernek minősül tehát a linebackerekre érvényes tag vonatkozott rá ami nagyságrendileg 14.55 millió dollárt jelentett volna az idei szezonra.

Ingram az utolsó két alapszakasz összes mérkőzésén pályára lépett és az első évek "bizonytalansága" után remekül teljesített. Két szezon alatt 125 tacklet, 18,5 sacket és 7 kierőszakolt fumblet szerzett.

Khalil Mack mellett Ingram volt az egyetlen aki az elmúlt két szezonban átlépte az 50 tacklet és a 8 sacket. A tavalyi szezonban 8 sacket szerzett, 19 alkalommal ért oda az ellenfelek irányítóihoz, 4 kierőszakolt fumblet szerzett és 5 passz védekezett le.

nfl.com, Fotó: twitter.com