Jeremy Maclin a Ravens csapatát választotta

A Kansas City Chiefs korábbi elkapója szabadon kiválaszthatta a következő csapatát és a választása a Baltimore Ravens-re esett. Jeremy Maclin-t az elküldését követően több csapattal is összeboronálták de csak a Buffalo Bills és a Ravens hívta személyes találkozóra így végül a két csapat közül kellett választania az elkapónak.

Az elkapónak az új állomáshelyén meg kellett elégednie egy a korábbinál jóval kevesebbet fizető szerződéssel. A Ravens-el kétéves, 11 millió dolláros szerződést írt alá és az idei szezonban 6 millió dollárt fog keresni.

A hírek szerint nem csak a Ravens és a Bills hanem a korábbi csapata, a Philadelphia Eagles is érdeklődött Maclin iránt. Doug Pederson vezetőedző két hete lenyilatkozta, hogy nem gondolkodnak az elkapó szerződtetésén de az elmúlt hétvégén összeültek a szakmai stábbal és végül felhívták telefonon. Az elmondása szerint jó hangulatú eszmecserét folytattak de a Maclin pár nappal később döntött és most már a Ravens játékosa.

Maclin-t még a 2009-es Draft első körében választotta ki az Eagles és 6 szezonon keresztül (a 2013-as szezont teljes egészében kihagyta) volt a csapat játékosa. 4.771 elkapott yardot és 36 elkapott TD-t szerzett az Eagles játékosaként.

Legjobb szezonját 2014-ben futotta amikor 1.318 elkapott yarddal és 10 TD-vel zárt. A kiugró szezonnak köszönhetően a Chiefs nem sajnálta a pénzt és ötéves, 55 millió dollárért leszerződtette. Kansas-i pályafutása nem is indult rosszul, az első szezonjában 87 elkapásból 1.088 elkapott yardot és 8 elkapott TD-t szerzett.

Tavaly azonban visszaesett a teljesítménye, 44 elkapás, 536 elkapott yard és 2 elkapott TD szerepel a neve mellett. Az előző szezonban sérülés is hátráltatta de minden adott számára, hogy ismét Pro Bowl szintű szezont fusson.

nfl.com, Fotó: twitter.com, kansascity.com