Miért Jonathan Stewart a tökéletes társ Christian McCaffrey számára?

Amikor a Panthers draftolta a Stanford futóját, Christian McCaffrey-t a nyolcadik helyen, sokan kíváncsiak voltak arra, hogy az érkezése hatással lesz e Jonathan Stewart játékára, aki a Carolina-ban az elmúlt két évben az igásló szerepét töltötte be.

Stewart-ot a közelmúltban megkérdezték az OTA során, aggódik e amiatt, hogy McCaffrey miatt kevesebb lehetőséget fog kapni.

"Kit érdekel? Meg akarjuk nyerni a Super Bowl-t, igaz?" mondta Stewart az Associated Press-nek. "Ez a lényeg, ezért draftoltuk. Nem az a lények, hogy az emberek mennyit futnak, vagy mennyi elkapásuk van, vagy mennyi touchdown-juk. Az a lényeg, hogy mit tudsz hozzátenni a csapat játékához."

Mindez pedig arra késztette Max Henson-t (panthers.com), hogy gondolkodjon egy kicsit a Stewart-McCaffrey duón és a Carolina futójátékán a 2017-es szezon előtt. És úgy gondolja, Stewart a tökéletes ember arra, hogy megossza a backfield-et McCaffrey-vel.Két okot is talált arra, hogy miért.

A stílusaik kiegészítik egymást

Stewart képes a szerelések között is átfutni. A 109 kg-os játékos egy igazi erőfutó.

McCaffrey, aki szintén képes arra, hogy extra yardokat szerezzen a szerelésekből kitörve, a villám Stewart mennydörgéséhez. Ravasz és nehezen megfogható nagyszerű sebességváltásokkal. És ahogy jól látható a draft óta, McCaffrey egy dinamikus fegyver elkapóként is.

Hívd őket mennydörgésnek és villámlásnak; hívd őket, ahogy csak akarod. De nyilvánvaló, hogy mindkét játékosnak van helye egy offense-ben.

"Nem változtatja meg Jonathan szerepét." mondta Ron Rivera vezetőedző. "Azt fogjuk csinálni, amit csinálunk. (McCaffrey) egy olyan fiatalember, aki bejön és helyettesítheti a játékok során. Egy dinamikus játékos, aki olyan dolgokat tud csinálni, amiket Jonathan nem csinál."

Ha a Panthers Leonard Fournette-t választja az első fordulóban, akkor ez az elemzés kicsit más lenne. Stewart és Fournette hasonló erősségekkel és stílussal rendelkezik, mint erőfutók. De Fournette nincs itt. Jacksonville-ben van. McCaffrey időközben Panther lett. És mint az offense puzzle másik darabja, sokoldalú készségei tökéletesen illeszkednek a buldózer Stewart-hoz.

Stewart-nak van tapasztalata a terhelés megosztásával kapcsolatban

Stewart pontosan tudja, milyen első körös futónak lenni egy olyan csapatban, ahol már van egy bizonyított játékos.

2008-ban, amikor a Panthers kiválasztotta Stewart-ot az Oregon csapatából a 13. helyen, DeAngelo Williams társa lett, aki két évvel ezelőtt a Carolina első körös választása volt.

Williams üdvözölte Stewart-ot és a két játékos azonnal hatalmas sikert ért el. Williams 2008-ban karriercsúcsot jelentő 1,515 yardot ért el, míg Stewart 10 TD-t szerzett. A következő évben a "Double Trouble" lett az első páros az NFL történetében, amikor mindketten több, mint 1100 yardot futottak ugyanabban a szezonban.

Jim Skipper, a running back edző emlékszik a hatékony szezonra és szerinte kétség sem férhet Stewart és McCaffrey közös sikeréhez.

"Mindkettőnek jó a hozzáállása." mondta Skipper. "DeAngelo és Stew ugyanolyan típusú volt. Ez olyan, mint Stephen Curry és Kevin Durant együtt a Warriors-ban. Minél több jó játékosunk van, annál jobbak leszünk.”

Stewart és Williams évekig megosztotta a terhet és biztos lehetsz benne, hogy Stewart továbbadja a tudását és tapasztalatát most, hogy ő az a veterán, aki üdvözölheti a West hírhedt újoncát.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sports.yahoo.com