Cam Newton "Ott tart ahol kell"

A Panthers kezdő irányítója mind a 13 offseason edzésen részt vett, de pihentetett irányító volt és nem volt szabad dobnia  a holtszezonbeli vállműtétje miatt.

"Azok a srácok nem kaptak annyi ismétlést, amennyire szükségük lett volna, de előkészítettük őket az edzőtáborra és azt gondolom, hogy ez nagyon jól sikerült." mondta a vezetőedző Ron Rivera, amikor megkérdezték arról, hogy az offense szenvedett-e hátrányt amiatt, hogy Newton és McCaffrey nem tudott teljes értékű munkát végezni. "Nem." felelte Rivera határozottan a felvetésre. "A játékosok megtették azokat dolgokat, amiket meg kellett tenniük."

Rivera azt mondta a múlt héten, hogy Newton talán már dobhat a héten, de hozzátette, hogy még ő sem fogja tudni, amíg az erőnléti edző Ryan Vermillion meg nem hozza a végső döntést. Newton nem dobott el labdát ezt a héten, és ez összhangban van a műtétet követő eredeti menetrenddel, ami úgy számol, hogy a jövő héten dobhat először.

Csütörtökön, amikor minden szem McCaffrey-t figyelte a pozíciós gyakorlatok során, Newton lábmunkát végzett a többi irányítóval. Valószínűleg el tudott volna dobni egy passzt anélkül, hogy bárki észrevette volna.

"Remélem, hamarosan." mondta Rivera, megemlítve, hogy túlságosan optimista. "Lehet, hogy holnap. Lehet, hogy a jövő héten. Ami Ryan Vermillion és az orvosok szerint szükséges. Jelenleg pontosan ott tart, ahol kell."

Természetesen  Newton dobásai vagy nem dobásai mostantól az edzőtáborig nem lesznek nyilvánosak. Az offseason program utolsó napján azonban a Panthers újabb módot talált arra, hogy értékes legyen Newton mentális felkészültsége. Mindig hallatta a hangját, miközben az offense-t nézte az egész holtszezon alatt, de Newton most másképp használta a hangját.

"Átadtuk neki a mikrofont és ma ő hívta a játékokat." mondta Rivera. "Beszélt (Mike) Shulá-val. Ők mozgatták a labdát és Cam irányított. "Nagy mosoly volt az arcán, amikor azt mondta: "Nem tudom, hogy tetszik-e ez nekem. Sokkal inkább szeretem, amikor nekem mondják, mit tegyek." De azt hiszem, ez jót tett neki, tényleg átlátta, hogy a játékot hívó miken megy keresztül."

Hamarosan azonban Newton kívánsága teljesül, hiszen vészesen közeleg a szeptember 10.-i alapszakasz nyitómeccs. Leteszi a mikrofont és a virtuális pompom-okat, felveszi a sisakját és a védőfelszerelést, majd a győzelem megszerzéséért vezeti az offense-t.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu