A Chiefs hosszabbított a vezetőedzőjével és megvált a general managerétől

Tegnap bejelentették, hogy a Kansas City Chiefs csapata hosszabbított Andy Reid vezetőedzővel. Az edző 2013-ban érkezett a Philadelphia Eagles csapatától és most lépett az ötéves szerződése utolsó évébe.

A jelek szerint a Chiefs-nél elégedettek a vezetőedző munkájával és ezen nem is lehet csodálkozni hiszen a csapat az irányítása mellett mindegyik évben pozitív mérleggel zárt és négyből három szezon során is kiharcolták a playoff részvételt.

Reid irányítása mellett 43-21-es alapszakasz mutatóval zárt a Chiefs és a legrosszabb szezonjában is 9 győzelmet aratott amellyel csoportja második helyén zárt. Az utolsó 26 alapszakasz mérkőzésen 22-4-es mérleggel rendelkezik.

Tavaly 12-4-es mérlegével 2010 után ismét csoportgyőztesekként zártak de a playoffban még bőven van min javítaniuk. A három playoff szereplésből kettő is rögtön az első mérkőzésükön véget ért így Reid 1-3-as rájátszás mérleggel rendelkezik Chiefs vezetőedzőként.

Pár órával Reid hosszabbításának bejelentését követően a Chiefs vezetői nyilvánosságra hozták, hogy megválnak John Dorsey general managertől. A lépés finoman szólva is meglepett mindenkit hiszen a keret összetételét elnézve nem végzett rossz munkát és a döntés időzítése sem a legszerencsésebb.

Jelölt még nincs a GM helyére, a nyilatkozatok szerint egyaránt számításba fognak venni belső és külső jelölteket is. A döntés már csak azért is meglepő mert a front office második embere, Chris Ballard az idei offseasonban távozott és az Indianapolis Colts general managere lett.

nfl.com, Fotó: twitter.com