A Raiders támadófalembere is bankot robbantott

ddhm_p1xsaear8o.jpg

Hajnalban bejelentették azt amire számítani lehetett, azaz új szerződést kapott Gabe Jackson. Az Oakland Raiders guardja idén lép szerződésének utolsó évébe így idejekorán sikerült a csapathoz láncolni a támadófalembert. A játékos ráadásul anyagi szempontból is igen jól járt.

A Raiders már hosszabbított irányítójával Derek Carr-al akit az NFL történetének legjobban fizetett játékosává tettek. Jackson az új szerződésével nem döntött rekordot de biztosan nem lesz oka panaszra. Posztjának harmadik legjobban fizetett játékosa lett.

A bejelentés szerint Jackson ötéves, 56 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. A szerződés 26 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Évi 11.2 millió dolláros átlagával a guardok között így már csak a Cleveland Browns-os Kevin Zeitler és saját csapattársa Kelechi Osemele előzi meg a fizetési listán.

Jackson-t a 2014-es Draft harmadik körében választotta ki a Raiders. A Draft 81. helyén kelt el a támadófalember és Reggie McKenzie general manager nagyon büszke lehet arra az évére ugyanis a guard előtt az első körben kiválasztotta Khalil Mack-et, a második körben pedig a csapat franchise irányítóját Derek Carr-t.

Jackson első két szezonjában 28 mérkőzésen volt kezdő. Tavaly Kelechi Osemele érkezése miatt átkerült jobb oldalra de ez nem vetette vissza a teljesítményét. A tavalyi szezonban egyetlen sacket sem engedett és beválasztották a Pro Bowl cseréi közé.

A mostani hosszabbítás azt jelenti, hogy 2019-ig együtt marad a Raiders támadófalának közepe. Jackson, Osemele és a center Rodney Hudson is érvényes szerződéssel rendelkezik a következő három szezonra. Ez az egység engedte a legkevesebb sacket és Carr-t ütötték meg legkevesebbszer a tavalyi szezonban.

nfl.com, Fotó: