A Nike-nak problémája van Rob Gronkowski-val

A Nike finoman szólva sem örül a Rob Gronkowski által használt logónak. A New England Patriots tight endje a fent látható logót használja a weboldalán és a partibuszán is ami nagyon hasonlít a sportszergyártó által használt logóra.

A Nike 1987-ben az Air Jordan-nél használta először a Jumpman logót. A két logó valóban hasonlít egymásra így a Nike a Szabadalmi Hivatalnál feljelentést tettek Gronk ellen. A játékos képviselőinek augusztus 5.-ig kell választ adniuk az üggyel kapcsolatban vagy hagyhatják az egészet és visszavonják a logót.

A Gronk Nation LLC tavaly áprilisban benyújtotta a védjegy kérelmét a logóra vonatkozóan. A tight end jogi képviselője természetesen bizakodóan beszélt az esetről és úgy véli, hogy barátságosan el fogják intézni az ügyet a Nike-val.

A logó le van védve és a jog igen bonyolult tud lenni de azért józan paraszti ésszel elgondolkodtam az egészen. Gronk éppen Spike-ol ami megszokott dolog tőle hiszen a TD elkapásai után földhöz vágja a labdát.

Két teljesen eltérő alak szerepel a képeken és az egészet tovább görgetve tulajdonképpen ki lehet jelenteni, hogy egyetlen sportmozdulatot ábrázoló fekete kép sem lehet legális a Nike szerint.

Ezt követően komoly és fárasztó kutatómunkát végeztem, beírtam a Google keresőbe, hogy "Gronk Spike" és megnéztem, hogy milyen képeket hoz fel. A harmadik találat a következő kép volt. Ezt megnézve is kijelenthető, hogy nagyon hasonlít a két kép.

 

Sőt ha tovább megyünk akkor maga a Nike is megmagyarázhatná, hogy mennyire is eredeti a saját logója.

Bal oldalon az 1957-ben alapított Newport cigaretta logója míg jobb oldalon az 1971-ben alapított sportszergyártó mindenki által ismert logója látható.

Fotó: twitter.com, pinterest.com