A Seahawks kezdő cornerbackje PUP listán kezdheti az alapszakaszt

A hírek szerint a Seattle Seahawks kezdő cornerbackje nem tud pályára lépni az alapszakasz elején. DeShawn Shead keresztszalag szakadásból lábadozik és a Seattle Times értesülése szerint PUP listán fogja elkezdeni az idei alapszakaszt.

Shead 15 mérkőzésen lépett pályára a tavalyi alapszakaszban és az összes mérkőzésen a kezdőcsapat tagja volt. Több mint 1.000 snapet töltött a pályán és a teljesítménye alapján a Pro Football Focus posztjának 37. játékosaként rangsorolta.

Az offseasonban lejárt a szerződése és a Seahawks egy RFA tendert kötött vele. Az egyéves tender szerint 1.2 millió dollárt kereshet az idei szezonban. A szerződése 1 millió dollár garantált keresetet tartalmaz amelyet a szerződés aláírásakor megkapott.

Ha Shead tényleg PUP listára kerül akkor ki kell hagynia a szezon első 6 mérkőzését. Távollétében Jeremy Lane lép majd fel Richard Sherman mellé a secondaryben. A slotban a hatodik profi szezonját kezdő Neiko Thorpe, a szélen pedig az újonc Shaquill Griffin várja majd, hogy pályára küldjék.

profootballrumors.com, Fotó: sports.mynorthwest.com