Kiugró szezont várunk tőle: Ty Montgomery (Packers)

ty-montgomery-1024x640.jpg

Ty Montgomery-t a 2015-ös Draft harmadik körében választotta ki a Green Bay Packers csapata és az elkapósor megerősítésére érkezett. A tavalyi szezonban a futósort érő sérülések miatt azonban új szerepkörben kellett bizonyítania.

A jelenleg 24 éves játékos a 7. játékhéten átkerült running back posztra és ettől kezdve a földön kellett termelnie a yardokat. Nem terhelték túl, a legtöbb futókísérletet a Chicago Bears ellen a 15. játékhéten lejátszott mérkőzésen kapta amikor 16 alkalommal nyomták kezébe a játékszert.

Első "vegyes" szezonját 77 futókísérlettel, 457 futott yarddal, 3 futott TD-vel, 44 elkapással és 348 elkapott yarddal zárta. Legnagyobb fegyvere az állóképessége volt ugyanis az első védő nagyon nehezen (vagy szinte soha) tudta megállítani amikor megiramodott.

Futásonként átlagosan 5.1 yardot szerzett és ami még kiemelkedőbbnek számít az az, hogy a 457 futott yardjából 370 yardot kontakt után szerzett.

A Packers rosterét elnézve Montgomery biztosan több lehetőséget fog kapni az idei szezonban ugyanis jelenleg Ő számít a csapat kezdő running backjének. Eddie Lacy távozása sokat javított a depth charton elfoglalt helyzetén és jelenleg "csak" a Jamaal Williams, Aaron Jones, Devante Mays, Kalif Phillips és Willianm Stanback alkotta RB sort kell legyűrnie.

profootballfocus.com, Fotó: twitter.com