Giants pozíciós áttekintő: safety-k

Egy évvel ezelőtt komoly aggályaink voltak a safety poszt miatt. Landon Collins felemás újonc évet produkált, mellette pedig nem volt olyan tapasztalt játékos, aki komoly stabilitást jelentett volna a védelem utolsó vonalának. Collins olyan fejlődést mutatott be amelyet senki sem várt és a liga egyik legjobb védője volt 2016-ban. Mellette Andrew Adams kapta a legtöbb lehetőséget, aki draftolatlan játékosként került a csapatunkhoz és szép jövő állhat előtte. Darian Thompson sérülés miatt hamar kiesett, de vele kapcsolatban izgatottan várhatjuk a jövőt.

A már említett Collins a játék minden elemében helytállt. 5 interceptiont szorgoskodott össze, ráadásul a futás megállítása mellett a blitzeknél is hasznosnak bizonyult, erről már olvashattatok is korábban. Ugyan azzal kapcsolatban vannak kétségeim, hogy statisztikailag ismét ilyen évet hoz, de jobban megvizsgálva a játékát egyértelműen látszik, hogy hosszú évekig a liga legjobb safety-jei között fogják emlegetni.

Andrew Adams egy óriási hibával mutatkozott be, többek között a fegyelmezetlensége miatt szenvedtünk vereséget hazai pályán a Redskins ellen. Kapott egy újabb lehetőséget és élt is a bizalommal. A nagy játékokat nem tőle fogjuk látni, de nem is égették meg sokszor és a Pro Football Focus szerint nagy szezon állhat előtte. Ennyire én még nem szaladnék előre, de tény, hogy 2017-ben is komoly játékidőt fog kapni.

Ezt a szerepet nem tőle, hanem Darian Thompsontól vártuk, aki igazi ballhawk játékos volt az egyetemen. Az edzőtábor alatt remekelt, de két mérkőzés után véget ért a szezonja. Nem a legszerencsésebb így bemutatkozni a ligában, de nincs rajta nyomás és Adams-szel komoly harcot fog vívni a kezdő helyért.

Nat Berhe nem a labdaszerzéseiről, hanem az ütközéseiről ismert, ami sorozatos agyrázkódásokhoz vezetett. Más sérülése is volt, 2015-ben vádliproblémák miatt nem lépett pályára. Limitált képességű játékos, ha mindenki egészséges akkor csak csere, de a tartósságbeli problémák miatt úgy gondolom, hogy nem fog már huzamosabb ideig a ligában maradni.

Érkezett Duke Ihenacho, aki korábban a Broncos és a Redskins játékosa volt. Ő is inkább a mélységet gyarapíthatja, meg kell majd küzdenie a csapatba kerülésért is. Nem szeretném túl sokat a pályán látni, de a rotációban segítséget jelenthet.

Mykkele Thompson háta mögött eddig mindössze egy profi mérkőzés van, a sérülésekkel neki sem volt szerencséje. Idén cornerbackként is próbálgatjuk, ott talán nagyobb esélye lehet a keretbe kerülésre.

Jadar Johnson UDFA-ként érkezett New Yorkba, az egyetemen a Clemson játékosa volt. Komoly munka lesz vele, hiszen kis túlzással szerelni egyáltalán nem tud. A playmaker képességei miatt azonban érdekes játékos lehet és becsúszhat a gyakorlócsapatba.

Csak a legoptimistább gondolatainkban számítottunk arra, hogy ennyit fog fejlődni a safety poszt. Senki sem várt ekkora fejlődést Landon Collins-tól és ugyan leírtam, hogy nem várok tőle olyan jó évet mint tavaly, de így is a védelem egyik legjobb játékosa lehet. Mellette Andrew Adams és Darian Thompson kaphat legfőképp esélyt, előbbi már újoncként komoly játékidőt harcolt ki magának, utóbbi pedig ugyan nagyon keveset volt a pályán, de a tavalyi felkészülése remekül sikerült, így bizakodva várhatjuk a jövőt vele kapcsolatban is. Hogy aztán Nat Berhe, Duke Ihenacho vagy valaki más lesz még ott a keretben az egyelőre a jövő zenéje, de akárki is kerül oda végre nem kell tartanunk ettől a pozíciótól.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu