Három kérdés Panthersnál: Defensive end

A Panthers szép csendben a második helyen zárt az NFL-ben a sack-ek számát tekintve a tavalyi szezon végén – szó szerint szép csendben, részben az eredménytelenség miatt, részben mert ahonnan a legtöbb sack-nek kéne jönnie, az a poszt is néha elég csendes volt. A Carolina defensive end-jei a csapat 47 sack-jéből 23-at szereztek; összehasonlításképpen, a Seattle defensive end-jei 30-at a csapat által elért 42-ből. A csoport valószínűleg erősebb lett, méghozzá egy magabiztos Hall of Famer és franchise legendával.

HÁROM KÉRDÉS

1. Mennyi van még a tankban Julius Peppers-nek és Charles Johnson-nak?

Peppers - akit a Carolina a 2002-es draft második helyén választott - hét NFC North-ban töltött szezon után visszatért, így a Panthers csapatában minden idők két legtöbb sack-et szerző játékosa ott van a keretben. A 37 éves játékos úgy tűnik, hogy egy örök csoda: Peppers átlagban 9,6 sack-et ért el a 15 éves karrierje során, ebből 8.3 volt az elmúlt három évben az átlaga a Green Bay-ben, annak ellenére, hogy időnként kevesebb lehetőséget kapott.

Miközben Peppers nem hagyott ki egy meccset sem 2007 óta, Johnson kilenc meccset is kihagyott az elmúlt két szezonban és a holtszezonban a hátát is megműtötték. Johnson csak négy sack-et szerzett a tavalyi szezonban, de hosszabbítottak vele, mert amikor egészséges, még mindig képes nyomás alá helyezni az irányítót; 2016-ban 25-tel a csapat legjobbja volt.

2. Mario Addison készen áll a következő lépésre?

A Panthers nem sokat vesztegette az időt ebben a holtszezonban, aláírt a potenciális korlátlan szabadügynökkel egy hároméves szerződést. Addison a csapat legjobbja volt 9,5 sack-kel 2016-ban, annak ellenére, hogy csak egy meccsen volt kezdő, az NFL leghatékonyabb harmadik down-os pass rusher-ének választotta a Pro Football Focus. A Panthers úgy gondolja, Addison készen áll arra, hogy egy még teljesebb defensive end legyen.

3. Mi a helyzet a keret mélységével?

Addison volt az egyetlen tapasztalt játékos a tavalyi szezonban, amikor Johnson és Ryan Delaire sérülésekkel bajlódott, Kony Ealy nem játszott következetesen és Wes Horton is hol be, hol kikerült a keretből. Horton fejlesztette ki a játékát és a Panthers továbbra is úgy gondolja, hogy Delaire-nek van esélye a sikeres szezonra. Emellett izgatottak a rookie Daeshon Hall jövőjét illetően és Larry Webster is mutatott néhány jelet arra vonatkozóan, hogy tényező lehet a csapatban.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com