Visszatérne a múlt héten visszavonult offensive tackle

Branden Albert meggondolta magát és elhalasztaná a nyugdíjas éveket. A Jacksonville Jaguars korábbi elsőkörös pickje a múlt héten bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól de tegnap úgy határozott, hogy mégis visszatérne a futballpályára.

Albert az idei offseasonban egy tradeel került Miamiból Jacksonvillebe. Az eltradelése sem ment egyszerűen és a folytatás sem volt zökkenőmentes. A tackle nem jelent meg a Jaguars offseason edzésein mert új szerződést akart. A holdout után pedig a múlt bejelentette a visszavonulását.

Mivel visszavonult így a Jaguars visszakapja az érte adott 2018-as hetedik körös Draft picket (a pick feltétele, hogy minimum három mérkőzésen pályára lépjen). A pick visszanyerése mellett anyagi okai is vannak, hogy a Jaguars vezetősége távol akarná tartani Albert-et ha már egyszer így határozott.

Ez pedig nem más mint a játékos aláírási bónusza. Ha visszavonul akkor a Jaguars visszakövetelheti tőle az időarányosan fizetett 3.4 millió dollárnyi aláírási bónuszát. Emellett visszatérése esetén napi 40 ezer dolláros büntetéssel számolhat a távolmaradása miatt.

A jelek szerint a Jaguars nem is akarja viszontlátni Albert-et mert miután közölte a visszavonulási szándékát a csapat egyből tartalék/visszavonult listára tette. Korábban "elhagyta a csapatot" jelző állt a neve mellett. Albert tehát nagyon ráfaragott a múlt heti visszavonulására.

A jelenleg 32 éves játékos pályafutása során 120 mérkőzés lépett pályára és 118 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. 2013-ban a Chiefs, 2015-ben a Dolphins játékosaként beválasztották a Pro Bowl keretbe.

nfl.com, Fotó: jaguars.com