A Cleveland-i trade tsunami

A Cleveland Browns utóbbi évek sikertelen szezonjai után mindenki rájöhetett, hogy a Moneyball stratégia életképtelen az NFL-ben és nagy változásokra van szükség. A 0-16-os szezont nem lehet megmagyarázni és a jelek szerint mindent meg akarnak tenni, hogy elkerüljék az újabb csúfos leégést.

Tegnap este robbant a bomba amikor bejelentették, hogy megszerezték a Miami Dolphins elkapóját Jarvis Landry-t. Az elkapóra franchise taget rakott korábbi csapata de ezzel együtt azonnal árulni kezdték. Több csapattal is összefüggésbe hozták de hatalmas jelent, hogy végül Ohio-ban kötött ki.

Ennél még nagyobb meglepetést jelent Landry ára. Az elkapót ugyanis egy idei negyedik és egy jövő évi hetedik körös Draft pickért szerezte meg a Browns. Posztján az idei piac legjobb elkapójának számított így végre nagyszerű üzletet kötött a Browns.

Még magukhoz sem tértek az NFL-ben a Landry tradetől amikor bejelentették, hogy megszerezték a Buffalo Bills kezdőirányítóját Tyrod Taylor-t. Taylor sem volt drága, egy harmadik körös választást adtak az irányítóért cserébe. Persze magával hozta a korábbi szerződését is ami azért kompenzálja az alacsony trade értéket.

A Browns general managere a két trade után sem pihent meg és újabb cserével jelentkezett. Az elkapó és az irányító után megszerzett egy korábbi elsőkörös védőt. A Packers három évvel ezelőtti elsőkörös cornerbackje Damarious Randall is Clevelandbe költözik.

Randall-ért cserébe a Browns átadja a tavalyi második körben kiválasztott irányítóját DeShone Kizert és Ian Rapoport információi szerint cserélnek még negyedik és ötödik körös Draft választásokat is. Taylor megszerzése után könnyedén beáldozhatták Kizer-t.

A Browns egy nap alatt szerzett elkapót, irányítót és cornerbacket. Nem lehet előre megmondani de közel sem biztos, hogy véget is trade tsunami.

Véleményem szerint a tegnapi üzletek után az is eldőlt, hogy idén nem irányító lesz az 1/1-es választott. Be kell húzni Saquon Barkley running backet az első helyen és a negyedik választottként érkezhet egy fiatal irányító (vagy egy jó védő prospect).

A tegnapi nap összefoglalója:

Érkezett

QB Tyrod Taylor

WR Jarvis Landry

CB Damarious Randall

Packers 4. és 5. körös idei választása

Távozott

2018 harmadik körös Draft pick

2018 negyedik körös Draft pick

2019 hetedik körös Draft pick

QB Deshone Kizer

2018 4. és 5. körös idei választás

Továbbra is 5 választásuk van az első 65 helyen

nfl.com, Fotó: nfl.com