Baker Mayfield az idei Draft 1/1-es játékosa, az első kör összes választottja

Hajnalban megrendezésre került az idei Draft első köre így már tudjuk, hogy melyik játékosok kerültek kiválasztásra a játékosbörze legelőkelőbb fordulójában.

Akik az utóbbi napokban elkezdték emlegetni, hogy nem a korábbi favoritnak számító Sam Darnold, Josh Allen párosból ki az 1/1-es hanem Baker Mayfield lesz a befutó azoknak igazuk lett. A Browns az Oklahoma Sooners játékosát választotta ki az első helyen.

A második helyen is rengeteg kérdés volt. Nem lehetett tudni, hogy Eli Manning utóda vagy az évfolyam legjobb játékosa mellett dönt majd a csapat. Utóbbi valósult meg és a Giants Saquon Barkley running back mellett tette le a voksát.

A harmadik helyre már márciusban feljött a New York Jets csapata akik végül a korábbi első választásra esélyes Sam Darnold irányító mellett döntöttek. A negyedik helyen megtörtént a nap első nagy meglepetése ugyanis a Browns a negyedik helyen Denzel Ward cornerback mellett döntött.

Az ötödik helyen a Denver Broncos következett és Bradley Chubb defensive end mellett döntöttek. Egy ideig itt is kérdéses volt az irányító pick de Case Keenum-al a center mögött vágnak neki a következő éveknek. Von Miller-el kiegészülve pedig igen gyilkos pass rusher páros lesz Coloradóban.

A hatodik helyen a korábbi hátra traderől szóló pletykák ellenére a Colts alig várt és szinte rögtön jelezte, hogy megvan a kiválasztottjuk. Az offensive fal régóta gyengén szerepel és az évfolyam legjobb támadófalembere Quenton Nelson guard mellett döntöttek. Hiányposztra érkezik de a Colts ezzel együtt az elérhető legjobb játékos mellett döntött.

A hetedik helyen jött a nap első tradeje, a Buffalo Bills feltradelt és kiválasztotta a Wyoming irányítóját Josh Allen-t. Allen lett a Bills történetének legmagasabban kiválasztott irányítója. A Tampa Bay Buccaneers a hetedik hely mellett átadta a hetedik körös pickjét és megkapta a 12. választást és két idei második körös választást.

A Bears következett a nyolcadik helyen és a Georgia linebackere Roquan Smith mellett döntöttek. A 49ers az utolsó három szezon mindegyikében a védőfalba választott de idén a támadófal megerősítése mellett döntött. Mike McGlinchey offensive tackle érkezett.

A 10. helyen jött a nap második tradeje, a Cardinals cserélt a Raiders-el. Az első kör átadása mellett harmadik és ötödik kört adtak a választásért amivel elég olcsón megúszta a Cardinals. A 10. helyen Josh Rosen irányító mellett döntöttek.

A Miami Dolphins következett és Minkah Fitzpatrick safety mellett döntöttek. A Buccaneers következett a hátra trade után és Vita Vea defensive tackle mellett döntöttek. A következő helyen ugyancsak védőfalember érkezett, a Washington Redskins Da'Ron Payne defensive tackle mellett döntött.

Jött a harmadik trade, a Green Bay Packers cserélt a New Orleans Saints-el. A Szentek átadták az idei első, ötödik és a jövő évi első körös választását. Hatalmas meglepetésre bejelentették, hogy Marcus Davenport defensive endért cseréltek fel.

A Raiders következett a hátra trade után és Kolton Miller offensive tackle kiválasztása mellett döntöttek. Ismét feltradelt a Bills. A 16. helyért az első kör felcserélése mellett átadta a harmadik és megkapta a Ravens ötödik körös pickjét amivel Tremaine Edwards linebackert választották.

A San Diego Chargers következett és Derwin James safety mellett döntöttek. A játékosnál nagy meglepetést okozott, hogy ennyire hátra csúszott a Drafton. A 18. helyen újabb trade, a Packers feljött a Seahawks helyére. Jaire Alexander cornerbacket választották. Ezt követően a Draftot rendező Cowboys csapata következett és Leighton Vander Esch linebackert választották. A Lions következett és Frank Ragnow centert választották.

A Bengals következett és a várakozásoknak megfelelően támadófalember érkezett Billy Price center személyében. Majd újabb trade, a Ravens helyére feljött a kevés pickkel rendelkező Tennessee Titans. Az első kör felcserélése mellett átadják a negyedik körös és megkapják a Ravens hatodik körös választását. Rashaan Evans linebackert választották.

A Patriots következett és Isaiah Wynn offensive tacklet választották. A  következő helyen a Carolina Panthers kiválasztotta az idei első elkapót DJ Moore-t. A Ravens következett, Ők az idei első tight endet választoták Hayden Hurst személyében. A Falcons a 26. helyen kiválasztotta az évfolyam második elkapóját Calvin Ridley-t. Ezután a Seahawks Rashaad Penny running back mellett döntött.

A Pittsburgh Steelers idei elskörös választását a tavaly súlyos sérülést elszenvedő Ryan Shazier jelentette be. Az Acélgyáriak csapata Terrell Edmunds safety mellett döntött. A Jaguars tovább erősítette a tavalyi szezonban is borzasztóan erős védelmét, Taven Bryan defensive tacklet választották.

Harmincadik helyen a Vikings is a védelem erősítésére szavazott, Mike Hughes cornerback kiválasztása mellett döntöttek. Az első kör utolsó előtti helyén a Patriots következett idén másodjára és a running back Sony Michel-t választották.

Az utolsó helyen újabb trade következett ugyanis a Baltimore Ravens feljött a 32. helyre, hogy kiválaszthassák Lamar Jackson irányítót. Az Eagles egy idei második, negyedik és egy jövő évi második körös választást kap és a 32. pick mellett átadja az idei 132. választást.

Hely Csapat Játékos Poszt Iskola
1 Cleveland Browns Baker Mayfield  QB Oklahoma
2 New York Giants Saquon Barkley  RB Penn State
3 New York Jets Sam Darnold  QB USC
4 Cleveland Browns Denzel Ward  CB Ohio State
5 Denver Broncos Bradley Chubb  DE NC State
6 Indianapolis Colts Quenton Nelson  G Notre Dame
7 Buffalo Bills Josh Allen  QB Wyoming
8 Chicago Bears Roquan Smith  LB Georgia
9 San Francisco 49ers Mike McGlinchey  OT Notre Dame
10 Arizona Cardinals Josh Rosen  QB UCLA
11 Miami Dolphins Minkah Fitzpatrick  S Alabama
12 Tampa Bay Buccaneers Vita Vea  DT Washington
13 Washington Redskins Da'Ron Payne  DT Alabama
14 New Orleans Saints Marcus Davenport  DE UTSA
15 Oakland Raiders Kolton Miller  OT UCLA
16 Buffalo Bills Tremaine Edmunds  LB Virginia Tech
17 Los Angeles Chargers Derwin James  S Florida State
18 Green Bay Packers Jaire Alexander  CB Louisville
19 Dallas Cowboys Leighton Vander Esch  LB Boise State
20 Detroit Lions Frank Ragnow  C Arkansas
21 Cincinnati Bengals Billy Price  C Ohio State
22 Tennessee Titans Rashaan Evans  LB Alabama
23 New England Patriots Isaiah Wynn  OT Georgia
24 Carolina Panthers D. J. Moore  WR Maryland
25 Baltimore Ravens Hayden Hurst  TE South Carolina
26 Atlanta Falcons Calvin Ridley  WR Alabama
27 Seattle Seahawks Rashaad Penny  RB San Diego State
28 Pittsburgh Steelers Terrell Edmunds  S Virginia Tech
29 Jacksonville Jaguars Taven Bryan  DT Florida
30 Minnesota Vikings Mike Hughes  CB UCF
31 New England Patriots Sony Michel  RB Georgia
32 Baltimore Ravens Lamar Jackson  QB Louisville

Fotó: sportingnews.com

Címkék: draft2018