A Draft hetedik körének legjobb választásai

Ahogyan múlik az idő és fogynak a pickek úgy egyre nehezebb olyan játékost találni aki nem csak tartalék hanem posztjának meghatározó játékosa lehet a jövőben. Idén is akadtak bőven akik beválhatnak a hetedik körös választásuk ellenére.

227. hely Miami Dolphins: Quentin Poling, Linebacker, Ohio

Poling sokat növelt a Draft értékén a Pro Day-en mutatott teljesítményével ami furán hangzik egy hetedik körös választott esetében de előzetesen draftolatlan játékosnak számított. 2014-ben és 2015-ben (7 interception és 2 pick six) igen sok nagy játékot mutatott be de az eredményessége kicsit megkopott az utolsó két szezonban. Képes elnézni a játékokat de ha visszatér a korábbi formájához akkor értékes hetedik körös pick lehet.

228. hely Oakland Raiders: Marcell Ateman, Wide Receiver, Oklahoma State

Ateman lábsérülés miatt kihagyta a 2016-os szezont de a tavalyi évben 1.049 elkapott yarddal és 8 TD-vel tért vissza. Magas játékos, jó felépítéssel és jó kezekkel rendelkezik. A sebességével azonban nincsenek megelégedve, a Combine-on 4.62 mp alatt futotta a 40 yardot. Mindent egybevetve a speciális egység értékes játékosa és negyedik számú elkapó lehet a szezon elejétől.

236. hely Dallas Cowboys: Bo Scarbrough, Running Back, Alabama

Kitűnő atletikussággal rendelkezik, Scarbrough az idei Combine egyik sztárja volt. Egy igásló aki mindegyik játéknál a pályán lehet feltéve ha egészséges és esetében ez a legfontosabb. A passz protectionben is nagyon jó de elkapásoknál szinte használhatatlan. Kizárólag screen játékoknál lehet bevonni a passzjátékba. A Titans korábbi Heisman Trófea győztes running backjéhez Derrick Henry-hez hasonlítják és Ezekiel Elliott biztosítékaként kitűnő választás.

240. hely San Francisco 49ers: Richie James, Wide Receiver, Middle Tennessee State

James első két szezonja igen produktívra sikeredett de a tavalyi szezonban kulcscsont és bokasérülés miatt csak 31 elkapása volt. Előtte azonban két szezon alatt 212 elkapásból 2.971 elkapott yardot és 20 elkapott TD-t szerzett. Emellett Wildcat játékoknál futóként is használták, 60 futásból 542 yardot és 5 TD-t szerzett. Gyors és produktív de a méretei és a sérülései miatt távol maradtak tőle. A hetedik körös Draft cetlit nagyon is megérte.

241. hely Washington Redskins: Greg Stroman, Cornerback, Virginia Tech

Stroman erőssége az emberfogás és a visszahordási képessége azonban problémásnak találták a méretét és a szereléseit. A zóna védekezésben is jól szerepelt és ha megkaparintja a labdát akkor nagyon veszélyes a visszahordásoknál. Elsődlegesen speciális egység játékos lesz és a védelemben kevés szerepet fog kapni.

245. hely New Orleans Saints: Will Clapp, Center-Guard, LSU

Clapp center és guard poszton is egyaránt bevethető. Az utóbbi években Leonard Fournette és Derrius Guice sok futott yardja Clapp munkájának volt köszönhető. Megfelelő mérettel és "blokkolási képességgel" rendelkezik de felróják neki az agilitását és azt, hogy nem tud folyamatosan jól teljesíteni és azt, hogy a termetesebb védőfalemberek könnyen elintézték. Jelenleg egy értékes tartaléknak semmint egy kezdőnek számít.

255. hely Buffalo Bills: Austin Proehl, Wide Receiver, North Carolina

Ricky Proehl korábbi NFL elkapó fia aki összesen 17 szezont töltött el a profi ligában. A 2016 szezon volt az eddigi legjobbja de tavaly visszaesett a teljesítménye. Ebben a sérülései és Mitchell Trubisky távozása is nagy szerepet játszott. A 177 cm-ével alacsonynak tartják de nagyon gyors és képes elszeparálódni a védőktől. Az utolsó előtti választásnál igen értékes pick.

Fotó: bleacherreport.com

Címkék: draft2018