A Patriots át akarja struktúrálni Rob Gronkowski szerződését

Az elvesztett februári Super Bowl utáni nyilatkozatában Rob Gronkowski meglebegtette az esetleges visszavonulását de azóta már kiderült, hogy a tight end idén is visszatér a futballpályára. A folytatás pedig nem lesz olcsó mert érvényben van a korábban aláírt szerződése.

Gronk korábbi hatéves, 54 millió dolláros szerződése még évig köti a csapathoz, idén 10.9, jövőre 12 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Eddig a maximális helyet 2015-ben 8.65 millió dollár jelentette így a csapat kicsit csökkentene a tight end által elfoglalt helyen.

Gronk idén 8 millió dolláros alapfizetést, 656 ezer kerettagsági bónuszt és 250 ezer dollár edzésbónuszt kap (emellett még ott van a korábban kifizetett időarányos 2 millió dollár).

A jelenlegi összes érvényben levő szerződés, a kiválasztott újoncok által várható 7.795 millió dollárral együtt 1.3 millió dollárral a fizetési sapka felett vannak. Persze a legjobb 51 játékost tekintve már 13 millió dolláros hellyel rendelkeznek.

A tight end biztosan pályára fog lépni az idei szezonban, a kérdés már csak az, hogy mennyiért. Vajon mennyit fognak lecsípni az idei számokból amit ráterhelnek majd a következő évre vagy aláírnak egy hosszabbítást amivel több évre le tudják osztani a pénzeket.

nfl.com, sportrac.com, Fotó: twitter.com