Akik egy újonc miatt veszíthetik el a posztjukat - Derek Wolfe, Broncos

Nincs könnyű helyzetben a Denver Broncos defensive endje Derek Wolfe ugyanis igen komoly riválist kapott a Draft első körében. Az ötödik helyen kiválasztották az évfolyam egyik legjobb játékosát Bradley Chubb-ot aki az első játékhéttől kezdő lehet az NFL-ben.

A védőfal egyik szélén stabil helye van Von Miller-nek aki a liga egyik, ha nem a legjobb pass rusherének számít. Wolfe így bajba került mert Chubb-ot nem csak a magas kiválasztása de a képességei alapján is kezdőjátékosnak számít.

Wolfe hat szezont töltött el eddig a Broncos-nál és ha bevethető volt akkor kezdőként számítottak a szolgálataira. Ellene szólnak a sérülései, csak két szezonban tudott pályára lépni az összes alapszakasz mérkőzésen illetve a tavalyi szezonja is nyaksérülés miatt ért véget.

A defensive end újonc szezonjában szerezte pályafutása legtöbb sackjét szám szerint hatot míg Miller, a 2013-as szezont leszámítva amikor megsérült, minden évben legalább 10 alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóját. Legjobbja 18.5 sack volt 2012-ben.

És ahogyan az lenni szokott mindemellett ott van még Wolfe fizetése is. A két éve aláírt négyéves, 36.7 millió dolláros szerződéséből még két év hátravan. 10.768 milliót foglal el idén és 10.925 millió dollárt a jövő évi fizetési sapkából. Az elküldésével az összeg ötöde felszabadítható így Wolfe legjobb esetben is az utolsó szezonját tölti a Broncos csapatánál.

nfl.com, Fotó: