Még 55 újonc nem írta alá a szerződését

Az idei 256 Drafton kiválasztott játékos közül eddig 201 újonc már aláírta a szerződését. 55 játékos azonban még kivár a szerződésének az aláírásával.

A 2011-ben aláírt kollektív szerződés (CBA) megkönnyítette a csapatvezetők dolgát és leegyszerűsítette az újoncok szerződtetését. Az új CBA keretek közé szűkíti, hogy egy adott helyen kiválasztott játékos milyen összegű újonc szerződést fog aláírni.

Azonban a garantált pénzek elosztása már nincs kőbe vésve. A játékosok szeretik mihamarabb megkapni a garantált pénzeket és ez azért fontos a játékos számukra, hogy ha elküldenék az első 4 évben akkor a lehető legtöbb pénzzel távozzon.

Két évvel ezelőtt Joey Bosa a végtelenségig húzta a szerződésének aláírását. A Draft harmadik helyén kiválasztott defensive end a garantált keresetét aláírási bónuszként szerette volna megkapni. Terve ugyan nem valósult meg teljesen de így is több milliót sikerült átrakatni aláírási bónusznak.

Jelenleg a harmadik körös választottak közül nem írták alá legtöbben a szerződésüket, szám szerint 13-an. A harmadik kör azért különbözik a többitől mert itt van a legtöbb rés a garantált és a teljes összeg között. Illetve a kiemelt poszton szereplő játékosok egy kicsivel több fizetést is ki tudnak sajtolni a jövőbeli munkaadójuktól.

A legelső 10 választott sem kapkod ugyanis csak Quenton Nelson (6. hely, Colts, guard) és Josh Rosen (10. hely, Cardinals, irányító) írta csak alá az újoncszerződését.

nfl.com, Fotó: forbes.com