Négy mérkőzéses eltiltás a Patriots elkapójának Julian Edelman-nek

Tom Brady az idei szezont egyik kedvenc célpontja, Julian Edelman nélkül fogja elkezdeni. Ma bejelentették, hogy a csapat kezdő elkapója megbukott a liga tesztjén és tiltott teljesítményfokozók használata miatt négy mérkőzéses eltiltást kapott. Edelman fellebbez az ítélet ellen.

Ha nem jár sikerrel a fellebbezése és érvényben marad az eltiltás akkor a Patriots-nak Edelman nélkül kell kiállni a Houston Texans, a Jacksonville Jaguars, a Detroit Lions és a Miami Dolphins csapata ellen.

Egy eltiltás sohasem jöhet jókor de ez most a legrosszabbkor jött Edelman számára. Az elkapó a tavalyi előszezonban elszenvedett keresztszalag szakadás miatt kihagyta az egész szezont. Az eltiltás miatt idén az ötödik játékhéten, az Indianapolis Colts elleni találkozón tér majd vissza.

Danny Amendola és Brandin Cooks távozása után ez egyáltalán nem hiányzott nekik. Az elkapó távollétében Chris Hogan, Cordarrelle Patterson, Malcolm Mitchell, Kenny Britt, Phillip Dorsett, Jordan Matthews, Braxton Berrios és Cody Hollister nevével fémjelzett elkapósor több tagja kap majd a vártnál több lehetőséget.

Az elkapó a mérkőzéskihagyások mellett pénzt is bukik a pozitív mintájával. Még két év hátravan a szerződéséből, az idei szezonban 2 millió dolláros alapfizetése, 500 ezer dolláros kerettagsági és edzésbónusza van. Ebből a 3 millióból bukott el 470 ezer dollárt.

nfl.com, Fotó: twitter.com