Peyton Manning franchise taget kapott

Peyton Manning megkapta csapatától az Indianapolitól a franchise taget. Így a tengerentúli amerikai futball bajnokság egyik legjobb írányítója nem kevesebb mint 23.07 millió dollárt kap a következő idényre.

A franchise tag lehetőséget ad a csapatnak, hogy egy játékosukat magához láncolják, de ennek a megolásnak ára van. Az adott poszton szereplő öt legjobban kereső játékos átlagát kell venni vagy az adott játékos előző évi fizetésének 120%-t kell megadni a tag-el ellátott játékos számára (a két lehetőség közül azt kell venni amelyik magasabb).

A Colts tulajdonosa Jim Irsay már korábban is nyilatkozta, hogy irányítóját a legjobban kereső játékossá teszi. Jelenleg Tom Brady, a New England Patriots háromszoros Super Bowl győztes irányítója tartja a rekordot, egy négy évre szóló 72 millió dolláros szerződéssel. Így évenként 18 millió dollárt keres.

Amint véget ér a lockout biztosra vehető, hogy leül egymással tárgyalni Manning és a csapat. Ennek végeredménye valószínűleg egy abszolút rekordot jelentő kontraktus lesz.(nfl.com)