Kemény, durva vagy csak egyszerűen jó? (videó)

Ndamukong Suh a Detroit Lions tavaly draftolt játékosa hamar tekintélyt szerzett magának az NFL berkeiben. Első évében olyan kiemelkedő játékot nyújtott, hogy egyből a Pro Bowl keretben találta magát. Módszerei azonban nem mindig a legtisztábbak. Az NFL már kétszer megbüntette a játékost agresszívitásáért amit szeretnek felhozni az őt támadók, hogy Suh játéka néhol már a szabálytalanságot súrolja.

Az idei mérkőzésén egyből felmerült a tavaly már többször felemlegetett probléma. A Cincinnati Bengals elleni első előszezon mérkőzésen személyi hibát ítéltek Suh ellen. Az ellenfél újonc irányítója Andy Dalton volt a sértett akit Suh először nyakon ragadt majd földre vágott miután Dalton már eldobta a labdát. Megmozdulásáért 20.000 dollárra büntették a defensive tackle-t. Tavaly a Jake Delhomme ellen elkövetett szabálytalansága miatt 7.500, míg a Jay Cutler elleni szabálytalanságáért 15.000 dollárra büntették.

Suh nyilatkozata szerint nem fogja abbahagyni a kemény játékot és Ő a szurkolóiknak, a csapattársainak és az edzőinek játszik. Ettől futball a futball. Suhnak jelenleg egy ötéves aláírt szerződése van a Lions-al ami 40 millió dolláros fizetést garantál a játékosnak (bónuszokkal 68 millióra is felmehet).

Ndamukong Suh mostani szabálytalansága

Suh tavalyi évéről

(nfl.com)