Chris Johnson tárgyal a Titansel

A mai Chris Johnson futó Nashville-be utazik, hogy este találkozzon ügynökével és a klub vezetésével. Mindeerről maga a játékos számolt be saját Twitter oldalán. A Twitteren továbbá hozzáfűzte, hogy a dolgok jobbá vagy roszabbá fordulhatnak. Johnson tavaly 1609 futott yardot és 12 TD-t szerzett. Az idei edzőtábort viszont kihagyta, ugyanis addig nem hajlandó megjelenni amíg nem kap egy hosszútávú liga elit-szerződést.

Chris Johnsonnak még 2 év van hátra jelenlegi szerződéséből ami kicsivel több mint egy millió dollárt fizetést jelent neki a jövő évre amiből 850 ezrer dollár a garantált rész. A Titans korábbi nyilatkozata szerint a liga legjobban fizetett futójává teszik Johnsont, de előtte ki akarják vizsgálni a körülményeket (főleg az Ő állapotát).

A 2008-as NFL Drafton választották ki őt a Titans az első kör 24. választottjaként. Az első három évében 4.598 futott yardot szerzett ami a negyedik legjobb teljesítmény az NFL történetében az első három évet figyelembe véve. Csak Eric Dickerson (5,147), Earl Campbell (5,081) és Jamal Lewis (4,757) előzi meg a listán. A lockout végét követően több futójátékos kapott eddig nagy összegű szerződést. Adrian Peterson a Minnesota Vikings játékosa évi 10 millió, míg DeAngelo Williams a Carolina Panthers játékosa 21 millió dolláros garantált összegű szerződést kötött. Williams esetében akár 43 millióra is felmehet az összeg az öt év alatt.

Igaza lett tehát Michael Lombardinak, az NFL Newtwork szakértőjének aki azt mondta, hogy Cohnsonnal az előtt kel szerződést hosszabbítania a Titansnak mielőtt Larry Fitzgerald aláírja új szerződését mert az mérföldkő lesz a nem irányító szerződések közt. Köszönhető mindez a klub szerencsétlenkedésének vagy Johnsonnak és az ügynökének megfontolt kivárásának.(nfl.com)