DeMarco Murray - 2011 NFL Hungary Rookie running back of the Year (videó)

A Dallas Cowboys futója DeMarco Murray bizonyult a legjobb running backnek az idei újoncok közül. Murray szezona ideje korán ért véget egy sérülés miatt, azonban a futó még így is 897 yardot és 2 futott TD-t szerzett. Emellett 183 yardot szerzett elkapásaival is. Murray futásaival átlag 5.5 yardot szerzett és leghosszabb futása 91 yardos volt és touchdownt ért.

A második helyen a Washington Redskins újonca, Roy Helu végzett. Helu 15 mérkőzésen lépett pályára (5 alkalommal kezdőként). 640 futott yardot és 2 TD-t, továbbá 379 elkapott yardot és 1 TD-t szerzett. Helu leghosszabb futása is touchdownt ért és 28 yardos volt. Helu összes szerzett yardja Murrayhez hasonlóan 1000 yard felett volt.

A harmadik helyen a Miami Dolphins futója Daniel Thomas végzett. Thomas 13 alkalommal lépett pályára és 581 futott yardot szerzett. Két alkalommal volt kezdő és elkapásaival további 72 yardot és 1 TD-t szerzett.

És különdíjat is adhatunk ebben a kategóriában hiszen Cam Newton a Carolina Panthers irányítója szerezte a második legtöbb futott yardot, szám szerint 706-ot és messze az irányító szerezte az újoncok közül legtöbb futott touchdownt 14-et. A 14 futott TD-nél csak LeSean McCoy a Philadelphia Eagles runnin backje teljesített többet. McCoy 17 futott TD-vel zárta az alapszakaszt.

DEMARCO MURRAY HIGHLIGHTS