Peyton Manning Saga: Új korszak kezdődhet

Az NFL egyik legjobb irányítója, Peyton Manning olyannyira összeveszett az Indianapolis Colts tulajdonosával, Jim Irsay-vel, hogy a távozáson töri a fejét. A sérült/egészséges játékosért már több csapat is bejelentkezett, míg a Colts új irányító után nézelődik.

Új vezérigazgató, új vezetőedző és az új sikerkorszak első lépése. Röviden így jellemezhetnénk az Indianapolis Colts elmúlt pár hetét. Kezdjük a legelején. A pocsék szezon miatt a franchise tulajdonosa, Jim Irsay elbocsátotta a csapat vezérigazgatóját, Bill Poliant, majd kinevezte a helyére Ryan Grigsont, aki hamar megtalálta a csapat új vezetőedzőjét. A sokak által kritizált Jim Caldwell utódja a Baltimore Ravens defensive koordinátora Chuck Pagano lett. Az ötvenegy esztendős tréner karrierje során most először lesz főedző.

Ennél sokkal fontosabb, hogy Tony Dungy után Caldwell volt az utolsó, olyan edző a Colts-nál, aki teljes mértékben ismerte Peyton Manninget. Az egykori főedző és az irányító 2002-től egészen a mostani szezon végégig együtt dolgozott. A vezetőedző és a Polian család eltávolítása után Manning és a tulajdonos kapcsolata megromlott. Irsay-nél az húzta ki a gyufát, hogy Manning felveszi a 28 milliós prémiumát, pedig nyaksérülése miatt egy percet sem játszott.

Miután Irsay elbocsátotta Manning ”embereit” azonnal megindult a pletykaáradat arról, hogy az irányító elhagyja a Colts csapatát. A harmincöt esztendős QB-t szívesen leigazolná a New York Jets és a Washington Redskins is, a két csapaton kívül az Arizona Cardinals is elgondolkodott Manning leigazolásán.

A 2008-as NFC bajnok állítólag könnyedén megszabadulhatna a csapat jelenlegi kezdőirányítójától, Kevin Kolb-tól, aki nem váltotta meg a világot Glendaleben. Amennyiben Bill Bidwill  tulajdonos március 17-ig nem fizeti ki Kolb 7 millió dolláros bónuszát, akkor a QB szabad-ügynökké válhat. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Cardinals-nál Manning fizetése simán beleférne a fizetési sapkába, ezen felül szabad kezet kapna a támadásoknál.

Az Indianapolis-nál minden bizonnyal nem esnének kétségbe, ha Manning a távozás mellett döntene, hiszen a 2011-es szezonban a liga legrosszabb csapata volt, így az áprilisi játékosbörzén elsőként választhat, majd a Colts. Andrew Luck mellett ott lesz a drafton a Heisman Trophy győztes Robert Griffin III is.

(sport365.hu)