Újoncokkal tervezett találkozók - Falcons

Az Atlanta Falcons szurkolói blog (dirtybirds.blog.hu) közölt egy listát, hogy a csapat kiket hívhat meg privát edzésre. A draft előtt a csapatoknak lehetőségük van, hogy találkozzanak az újoncokkal egy-egy személyes beszélgetésre vagy akár meghívják a csapathoz privát tréningre. Nincs ez másképp idén sem és a PFT segítségével rendelkezésre áll egy lista, amin láthatjuk, mely játékosokkal kíván találkozni az atlantai vezérkar. Jelenleg a lista hét nevet számlál, de a tervezett látogatás konkrét dátuma még egyik esetben sem tisztázott. Nézzük hát sorra, hogy kikről is van szó.

 

Josh Chapman, DT, Alabama

Rögtön az első név a listán egy kis fejvakargatásra ad okot. A játékost a szakértők második körös tehetségnek tartják, ami esetünkben azt jelenthetné, hogy akár az 55. helyen ki is választhatnánk, ha úgy adódik. De pont egy DT-t? Azért annyira nem állunk rosszul abban a pozícióban. Az meg már csak hab a tortán, hogy a srác a Nick Saban vezette 'bamai 3–4 defense nose tackleje. Nagyon jól tudja betömni a réseket, jó erőben van, de általában az első két downon vetették be. Jó, bár nem kitűnő játékos, konzisztensen képes viszont arra a jó teljesítményre. Nem tudom, hogy mik lehetnek vele a Falcons tervei. Érdekes. Talán a jövőben átállunk a Nolan-féle 3–4-re?

Ladarius Green, TE, Lousiana-Lafayette

Green egy amolyan projekt-játékos. Vagyis olyan valaki, akiből a megfelelő edzők és tanítás segítségével remek játékos lehet, de dolgozni kell rajta. A srác tehetséges, de messze nem kezdő-kaliber. Olyannyira nem, hogy a 6. kör környékére jósolják az elemzők. Elég jó végzős évet produkált az egyetemén, ami messze nem a legerősebb konferenciában van. Az Atlanta viszont szereti az ilyen small-school tehetségeket. Nagyon jó elkapó a srác, rendkívül magas és folyamatos mismatchet okozna emiatt. A szakértők szerint könnyen lehet, hogy valaki beleszeret a játékába és kockáztat, vagyis relatíve korán elviszi (a 6. körös tehetségéhez képest). Végül is van realitása egy ilyen picknek. Beleillene a Falcons stratégiájába és lenne is ideje fejlődni Gonzo mögött.

Casey Hayward, DB, Vanderbilt

Maga az egyetem, ahol játszott, nem túl acélos. Ellenben minden héten a legkiválóbb elkapókkal kellett felvennie a versenyt Haywardnak és jól végezte a dolgát. Sebességben fel tudja venni a futóversenyt az elkapókkal és kellően erőszakos is. A line of scrimmagen jól el tudja tolni az elkapókat, meg van hozzá a kellő ereje. Biztos kézzel hajtja végre a szereléseket és még labdaérzéke is van. Cover cornernek tartják és a harmadik körre jósolják a srácot. Végülis safety pozícióba el tudnám képzelni, oda mindenképp elkélne az erősítés.

Trumain "Tru" Johnson, DB, Montana

A személyes kedvencem, már biztos tudjátok, annyiszor kiemeltem.  A második körös tehetség a corner pozícióhoz képest magas. Kétség kívül az egyik legjobban pallérozott tehetség lehet. Erős, atletikus cover corner, aki képes állni a versenyfutást. A red zone védekezésben rendkívül jól alkalmazható a magassága miatt. Habár ő is egy kisebb egyetemről jön, NFL-kész játékosnak tartják. A Falcons pedig, mint írtam feljebb, szereti az ilyesmit és a Montanaról is jött már játékos. Nagyon örülnék neki!

Adrien Robinson, TE, Cincinnati

Róla túl sok információt nem találtam. Végzős játékos, aki nagyjából átlagos sebességgel bír. Jó kezei vannak, biztos kézzel kapdossa le a labdákat a levegőből. Magas, erős tight end, aki nem jön zavarba akkor sem, ha blokkolnia kell. Egyébként elkapóként kezdte, de úgy kevés lehetőséget kapott, így lett TE. Így különösen remek, ha képes hatékonyan blokkolni. Várhatóan nem fogják elvinni a drafton (vagy csak az utolsó körben), így undrafted rookieként kaphatna egy esélyt az edzőtáborban.

David Wilson, RB, Virginia Tech

Így már értelmet nyernek azok a bizonyos mockok, ahol futójátékost vizionálnak a csapathoz. Ő juniorként jön ki az egyetemről. Utolsó évében elnyerte az ACC év játékosa díját. Kivételesen jó szezont futott, így nem is volt kérdés, hogy bepróbálkozik az idei játékosbörzén. Sajátos stílusa van, mármint a játékát tekintve. Szenvedéllyel játszik és elit játékosnak kiáltották ki a szakértők. Nagy kockázat-nagy nyereség, ezt emlegetik legtöbbet vele kapcsolatban, pont a sajátságos játékstílusa miatt. A futball mellett atletizált is, kiváló futó. Második körös tehetség, aki a Combine-on is nagyon jó teljesítményt nyújtott szinte minden versenyszámban. Továbbra sem rajongok az ötletért, hogy RB-t vigyünk az 55. helyen, de nem biztos, hogy az asztalt verném, ha Wilson nálunk kötne ki végül.

Tavon Wilson, DB, Illinois

Szintén egy kevésbé ismert játékos, ahogy Robinson, úgy ő sem kapott meghívást a Combine-ra. Viszonylag magas, erős, elsősorban safety pozíciókban bevethető játékos. Idén beválasztották a konferencia all-star csapatába is. 74 szerelést mutatott be, emellett volt egy interceptionje és egy sackje. Összeszedett két fumble-t is, amiből egyet 6 pontra váltott. Stabil kezdőjátékosnak számított, sérülések nem nagyon hátráltatták. Általában teljesítményével kitűnt a csapatából, felfelé. Bár ilyen jellegű információt nem találtam róla, de ő is valami late round pick lehet.

Forrás:

Atlanta Falcons szurkolói blog

(dirtybirds.blog.hu)